Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 07:53

* ΕΞΠΡΕΣ: "Υπέρβαση του ελλείμματος 30% στον Προϋπολογισμό. Δημοσιονομικό "καμπανάκι" για το 2008 η πορεία των δαπανών και των εσόδων στο 7μηνο".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Λεπτές ισορροπίες στον ΟΤΕ. Εντός των ημερών η επίσημη θέση της MIG".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Αντιφατικά μηνύματα για μετοχές και οικονομίες. Οι παρενέργειες της κρίσης θα γίνουν αισθητές το 2008, λέει το ΔΝΤ".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αποκλίσεις 1,34 δισ. ευρώ σκιάζουν τον Προϋπολογισμό. Στα 7.925 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 30,1% έφθασε το έλλειμμα στο επτάμηνο".

Προϋπολογισμός

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Εμπόδιο στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού 2008, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, αποτελούν οι σημαντικές αποκλίσεις που καταγράφονται στο φετινό Προϋπολογισμό. Στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου τα καθαρά έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση κατά 620 εκατ. ευρώ, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες σημειώνουν υπέρβαση 337 εκατ. ευρώ".

ΟΤΕ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Ραγδαίες εξελίξεις στον ΟΤΕ. Οι κινήσεις Βγενόπουλου οδηγούν την κυβέρνηση σε αλλαγή των σχεδίων. Η χθεσινή συνάντηση του Γ. Αλογοσκούφη με τον Α. Βγενόπουλο έγινε σε θετικό κλίμα, ωστόσο όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση παγώνει προς το παρόν τη διενέργεια του placement και προβάλλουν τώρα διάφορα σενάρια για τη συγχώνευση ΟΤΕ-Cosmote".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα