China Construction Bank: Στα ύψη οι μετοχές της στη Σαγκάη

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 08:34

ΑΝΟΔΟ έως 40% σημείωσαν την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης οι μετοχές της China Construction Bank Corp. καθώς οι επενδυτές παρήγγειλαν 39 φορές περισσότερες της προσφοράς μετοχές στη δεύτερη μεγαλύτερη διάθεση μετοχών στον κόσμο φέτος.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 34%, φθάνοντας στα 8,62 γιουάν η μία στις 11:30 π.μ., τοπική ώρα. Η κρατική Construction Bank, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται από τον Οκτώβριο του 2005 στο Χονγκ Κονγκ, διέθεσε αυτόν τον μήνα μετοχές αξίας 58 δισ. γιουάν (7,7 δισ. δολ.), προς 6,45 γιουάν η μία.

Σήμερα η Κίνα διαθέτει τις τρεις από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια μετά τις δαπάνες 465 δισ. δολ. της κυβέρνησης για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου. Από τότε η οικονομική ανάπτυξη είναι κατά μέσον όρο 10% ετησίως, με αποτέλεσμα την αύξηση των τραπεζικών κερδών, ενώ ο δείκτης των μετοχών στο Χρηματιστήριο της χώρας τετραπλασιάστηκε πέρυσι και κατέστη ο πιο ακριβός του κόσμου, σε σχέση με τα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα