Χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, στο κόκκινο η Αθήνα

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 13:39
UPD:13:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε θετικό έδαφος έχουν πετύχει τελικά να σκαρφαλώσουν οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στις 13:30 ώρα Ελλάδος, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις τα κέρδη είναι εξαιρετικά περιορισμένα, αφού η ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων του Covid-19 σε πολλές περιοχές επηρεάζει το επενδυτικό ηθικό. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,23%. Κέρδη μόλις 0,15% εμφανίζει ο DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ οριακά σε θετικό έδαφος κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ειναι στο +0,3% και στο Μιλάνο οι αγοραστές δίνουν ελαφρώς πιο δυναμικά το «παρών» οδηγώντας τον FTSE MIB στο +0,5%. Νωρίτερα ο ιταλικός δείκτης είχε ενισχυθεί έως και 0,8% χάρη στα στοιχεία που έδειξαν άλμα 42,1% στην ιταλική βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα και για την γαλλική παραγωγή. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών επικρατεί αρνητικό κλίμα, μετά και τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για ύφεση της τάξης του 10% φέτος. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,86% στις 631,4 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι τράπεζες λειτουργούν και πάλι ως βαρίδι με απώλειες 1,8%. Ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει απώλειες σχεδόν 60% το τελευταίο εξάμηνο. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα