Ακύρωση της απόφασης του ΧΑΑ ζητάει η Δούδος

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2001 16:58

Στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του ΧΑΑ για την επιτήρηση των μετοχών της εταιρείας Κλωστοϋφαντήρια Κ.Δούδος προχώρησε σήμερα το δ.σ. της εταιρείας επισημαίνοντας τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΗΡΙΑ Κ. ΔΟΥΔΟΣ ΑΕ συνεδρίασε στις 23 Μαρτίου 2001 σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. του ΧΑΑ της 22/3/2001 με την οποία μεταξύ αλλων τέθηκαν «υπο επιτήρηση » οι μετοχές της Εταιρείας και αποφάσισε τα παρακάτω : 1.Επικροτεί την απόφαση του ΧΑΑ να θέσει αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια κατάταξης των εισηγμένων εταιρειών . Διαφωνεί όμως πλήρως και απορρίπτει την χρήση διαφορετικών κριτηρίων για τις εταιρείες Συμμετοχών απο τις λοιπές εταιρείες. Επίσης διαφωνεί με την εφαρμογή των εκάστοτε αποφάσεων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των εταιρειών για το καθεστώς που ισχύει . 2.Την άσκηση ήδη απο την Δευτέρα 26/3/2001 όλων των ενδίκων μέσων και ειδικότερα, κατ΄αρχήν, την κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της απόφασης ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων. 3.Την πρόσκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις 20 Απριλίου 2001 με θέμα απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 1Ο% σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ 5 του 2190/20. 4.Την εξάντληση κάθε πρόσφορου μέσου ώστε να καταδειχτεί το λογικό, οικονομικό και νομικό αβάσιμο της απόφασης του ΧΑΑ . Ειδικότερα όσον αφορα τα οικονομικά μεγέθη της Κ. ΔΟΥΔΟΣ αξιολογήθηκε απο το Δ.Σ. του ΧΑΑ αυθαιρετα μόνο το αρνητικό αποτέλεσμα προ φόρων της μητρικής εταιρείας το οποίο ως γνωστό διαμορφωθηκε απο την απόσβεση ποσού δρχ 3,147,832,267 που αφορά τμήμα της συνολικής υποαξίας των χρεογράφων που προέκυψε σε εφαρμογή του Νόμου Ν. 2874/2000 (αρθ. 37, παρ.3 ).

Δυστυχώς οι διοικούντες δεν συνεκτίμησαν : -Τα θετικά μικτά και ολικά αποτελέσματα της εταιρείας και ειδικότερα ότι η καθαρή θέση διαμορφώθηκε στις 31/12/2000 στο ποσό των 62 δις δρχ περίπου . -Την ανυπαρξία τραπεζικών υποχρεώσεων -Την σύνταξη, για πρώτη φορά , ενοποιημένου ισολογισμού ο οποίος παρουσιάζει συνολικό ενεργητικό 80 δις δρχ και πωλήσεις 33 δις δρχ , οι οποίες είναι 6πλάσιες απο αυτές της μητρικής εταιρείας . ./..

Αποτελεί οικονομική πρωτοτυπία ή ένταξη μιάς εταιρείας σε καθεστώς επιτήρησης αξιολογώντας τα μεγέθη της μητρικής και όχι αυτά που προκύπτουν απο την συνολική οικονομική οντότητα της εταιρείας και των θυγατρικών της .

Δηλαδή οι Αρχές αφαιρούν το δικαίωμα επιχειρηματικών επιλογών απο τις Διοικήσεις των Εταιρειών προσδιορίζοντας διαφορετική αντιμετώπιση σε περιπτώσεις εσωτερικής ανάπτυξης έναντι περιπτώσεων μεγέθυνσης μέσω εξαγορών και δημιουργίας θυγατρικών εταιρειών ?

Το Δ.Σ. της Εταιρείας διερωτάται : Α. Πως είναι δυνατόν να τίθενται σε καθεστώς επιτήρησης οι μετοχές μιάς εταιρείας όταν προ 15θημέρου περίπου είχαν συμπεριληφθεί στον αναθεωρημένο τότε Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ και όταν μάλιστα ο Ισολογισμός της 31/12./2000 ήταν διαθέσιμος στις Αρχές απο 28/2/2001 ? Β. Γιατί δεν εκλήθη η Εταιρεία να καταθέσει τις απόψεις της αναφορικά με τα οικονομικά της μεγέθη? Γ.Πως εφαρμόσθηκε μια νέα διοικητική απόφαση που τροποποιούσε ουσιωδώς και επι νέων προυποθέσεων το υφιστάμενο καθεστώς αυθημερόν, χωρίς να τηρηθεί η εκ του Συντάγματος και του Νόμου διαδικασία εκδοσης και ισχύος της νέας αυτής απόφασης ?

Το Δ.Σ της Εταιρείας απευθυνει προς τους μετόχους της, τους πελάτες της, τους 1699 εργαζομένους στην Εταιρεία και της θυγατρικές της, και τις χιλιάδες των αγροτικών οικογενειών που παράγουν το βαμβάκι, μήνυμα ότι η Κ. ΔΟΥΔΟΣ θα συνεχίσει την δημιουργική της ανάπτυξη και την συνεισφορά της στην εθνική οικονομία . Τέλος ευχαριστεί τους χιλιάδες μετόχους της Εταιρείας για τις επιστολές και τα τηλεφωνήματα συμπαράστασής τους.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα