Tesla: Πόσο έχασαν όσοι πόνταραν εναντίον της

Χωρίς φρένο η μετοχή της
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 12:28
UPD:12:30
via REUTERS/Handout .

Οι ισχυρές επιδόσεις της Τesla εν μέσω πανδημίας, αλλά και η στροφή  κυβερνήσεων και καταναλωτών στην ηλεκτροκίνηση, έχουν θέσει την μετοχή της Tesla σε μία κούρσα χωρίς τέλος. 

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που μετράει 17 έτη ζωής, είδε την χρηματιστηριακή αξία της να κάνει άλμα 25% ή κατά 50 δισ. δολάρια σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα. Τώρα η κεφαλαιοποίησή της είναι περίπου ίση με την αθροιστική αξία των Toyota, General Motors, Ford Motor και Fiat Chrysler Automobiles. Οι μετοχές της Tesla έχουν καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1.429,50 δολάρια. 

Με την αξία των μετοχών της Tesla να έχει τριπλασιαστεί φέτος, οι short sellers (οι επενδυτές που ποντάρουν σε πτώση της μετοχής) έχουν χάσει 17,89 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την S3 Partners. Mόνο τον Ιούλιο είχαν απώλειες 4 δισ. δολαρίων. 

Γνωστός για τις εκκεντρικότητές του και την λατρεία του στα social media και το τρολάρισμα ο ιδρυτής της εταιρείας, Ίλον Μασκ, θέλησε να διασκεδάσει με τους short sellers, λανσάροντας τη σειρά «short shorts», κόκκινα σατέν σορτς που αναγράφουν τα ονόματα των μοντέλων της εταιρείας S-3-X-Y και τα οποία εξαντλήθηκαν άμεσα σύμφωνα με την εταιρεία. Ο Μασκ αστειεύθηκε στο Twitter ότι η τιμή τους είναι 69,420 δολάρια. 

Πηγή: Wall Street Journal 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα