Γ.Σουφλιάς: Από την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία ανακατασκευής των σπιτιών

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 16:18
UPD:16:29

Την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα σε όλους τους πυρόπληκτους νομούς και να αρχίσει άμεσα η ανακατασκευή των κατεστραμμένων σπιτιών, υπογράμμισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουλιάς, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη για το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς για τον τρόπο κατασκευής των σπιτιών, ο κ. Σουφλιάς απάντησε ότι η απόφαση είναι να πάρουν οι πληγέντες τα χρήματα και να τα κατασκευάσουν οι ίδιοι και όχι να γίνουν διαγωνισμοί με μεγάλες εταιρίες, ώστε να δουλέψουν και οι ντόπιοι κατασκευαστές.

Όπως είπε, μέσα στην εβδομάδα θα έχουν βγει οι σχετικές αποφάσεις και αναλόγως με τις αιτήσεις και ύστερα απο τον έλεγχό τους, θα αρχίσει η κατασκευή τους.

Η απόφαση είναι, διευκρίνισε ο υπουργός, να δώσουμε χρήματα αναλόγως του κτιρίου που είχε ο καθένας και ανάλογα και με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Αν μία οικογένεια με τέσσερα παιδιά έμενε σε ένα μικρό σπίτι, πχ. 55τμ, θα πάρει περισσότερα χρήματα για να κατασκευάσει μεγαλύτερο, τόνισε ο κ. Σουφλιάς και εξήγησε ότι τα χρήματα θα δίνονται ανάλογα με την πορεία των εργασιών, ενώ θα τεθούν και προδιαγραφές. Διευκρίνισε ακόμη ότι για κάθε εμβαδόν σπιτιού θα δοθούν 3-4 διαφορετικά σχέδια, ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης να επιλέξει για να υπάρχει και διαφοροποίηση.

«Η Πολιτεία και μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης θα δώσει δωρεάν όλα όσα χρειάζονται για να χτιστούν αυτά τα σπίτια, τα οποία έχουν καταγραφεί. Στο σύνολο είναι περίπου 1.100 σπίτια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και γύρω στα 800 που έχουν υποστεί μερικές καταστροφές, στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Αττική», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και μεγάλος αριθμός απο αποθήκες και άλλα κτίρια άλλων χρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα