Σε χαμηλά ρεκόρ το δολάριο έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 07:15

ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ επίπεδα ρεκόρ διαπραγματεύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι σημερινή κυβερνητική έκθεση θα δείξει μείωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, σημάδι ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώνεται.

Το αμερικανικό νόμισμα άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα και τα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας, καθώς οι διαπραγματευτές αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Federal Reserve θα μειώσει για δεύτερη φορά τα επιτόκια τον επόμενο μήνα. Χθεσινά στοιχεία κατέδειξαν μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών τον Σεπτέμβριο και ένας δείκτης της αξίας των κατοικιών υποχώρησε τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών τον Ιούλιο.

Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,4142 στις 11:55 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα και άγγιξε το 1,4162, τα χαμηλότερα επίπεδα από την υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος τον Ιανουάριο του 1999. Το δολάριο αγοράστηκε στα 114,92 γιέν από 114,78.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 87,48 σεντς έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Ιουλίου. Η Reserve Bank of Australia αύξησε αυτόν τον μήνα τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα 11 ετών και στο 6,50%, ενώ η Fed των ΗΠΑ στις 18 Σεπτεμβρίου τα μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στο 4,75%. Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι στο 4% και της Ιαπωνίας στο 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα