Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 08:50

* ΕΞΠΡΕΣ: «Πλεονέκτημα στον ΟΤΕ για στρατηγικό σύμμαχο. Η παραίτηση Ε. Μαρτιγόπουλου ανοίγει τον δρόμο για συγχώνευση με την Cosmote».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «ΟΤΕ καλεί Cosmote. Απορρόφηση με διαδικασίες- εξπρές. Το παρασκήνιο αποπομπής του Ευάγγ. Μαρτιγόπουλου που αντιδρούσε στο σχέδιο».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Ραγδαίες εξελίξεις στον ΟΤΕ. Η κυβέρνηση, αφού έβαλε φρένο στη MIG, αναζητεί εκ νέου επενδυτή».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πέντε «αγκάθια» στο δρόμο των προγραμματικών δηλώσεων. Προτείνεται προώθηση μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων».

ΟΤΕ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «νέα δεδομένα δημιουργεί για τον όμιλο του ΟΤΕ η «παραίτηση», από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote, του κ. Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου, αποτέλεσμα της υποβόσκουσας εδώ και καιρό κρίσης με τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Παναγή Βουρλούμη. Ουσιαστικά, έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την απορρόφηση της Cosmote από τον ΟΤΕ, κάτι που βρίσκει ριζικά αντίθετο τον κ. Μαρτιγόπουλο. Ο στόχος, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, είναι ο ΟΤΕ να καταστεί ελκυστικότερος ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον πιθανού στρατηγικού επενδυτή, όπως επιθυμεί ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης».

Οικονομία- Προγραμματικές δηλώσεις

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι «τα «πέντε» αγκάθια της οικονομίας τα οποία θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση στο δρόμο για τις προγραμματικές δηλώσεις, κατέγραψε η συζήτηση που είχε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα. Οι αναφορές εστιάσθηκαν: α) στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας που δέχεται ισχυρές πιέσεις, β)στον προϋπολογισμό και τον κίνδυνο επηρεασμού του ελλείμματος από τις παροχές, γ)στο διευρυνόμενο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, δ)στην ισχυροποίηση του ευρώ και ε) στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα