Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις UAW-General Motors

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 09:13
UPD:09:21

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της αμερικανικής Ένωσης Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία (UAW) και της General Motors, εντείνοντας τις προσδοκίες περί επικείμενης συμφωνίας των δύο πλευρών και τερματισμού της απεργίας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι δύο πλευρές εξετάζουν τις τελικές λεπτομέρειες μιας συμφωνίας με ορίζοντα τετραετίας για τους μισθούς και τα ωφελήματα.

H συμφωνία αυτή, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την διαχείριση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των συνταξιούχων και την παραχώρηση του δικαιώματος στην διοίκηση της GM να προσλαμβάνει νέους απασχολούμενους με χαμηλότερες απολαβές.

Εκπρόσωποι της GM και του συνδικάτου δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές μετρούν ήδη 20 εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ έμοιαζαν να πλησιάζουν σε συμφωνία, οι συνομιλίες διακόπηκαν μετά το αίτημα των συνδικαλιστών να δεσμευθεί η GM για τη λειτουργία και παραγωγή των εργοστασίων της στις ΗΠΑ. Στην απεργία, που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, συμμετέχουν 73.000 εργαζόμενοι, μέλη του συνδικάτου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα