Βουλγαρία: Στο Deutsche Borse το Χρηματιστήριο;

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 09:23

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Βουλγαρικού Χρηματιστηρίου Αξιών – Σόφια (ΒΧΑΣ, αριθμ. Πρωτοκόλλου 33/25.09.2007): «Μετά από την αξιολόγηση των τεχνολογικών και οικονομικών όρων των προσφορών για την αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος διαπραγμάτευσης του ΒΧΑΣ που έγιναν δεκτές από το ОМХ και το Deutsche Borse AG (DB AG) το ΔΣ επέλεξε την προσφορά της Deutsche Borse AG (DB AG) και αναθέτει στον Πρόεδρο του ΔΣ και τον Εκτελεστικό Διευθυντή να συμφωνήσουν τους όρους και να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση».

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την εξαγορά του 44% του ΒΧΑΣ από το Deutsche Borse, επισημαίνουν εγχώριοι οικονομικοί αναλυτές σε σημερινά δημοσιεύματα του βουλγαρικού τύπου. Υπενθυμίζεται πως το ΒΧΑΣ εξαιρέθηκε το 2006 από τον κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων που απαγορεύονται, βάσει του σχετικού νόμου και το υπουργείο οικονομικών της Βουλγαρίας θα πρέπει να προβεί στην πώληση του 44% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχει σε στρατηγικό επενδυτή.

Έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά του πακέτου έχει εκδηλώσει και το Χρηματιστήριο Αθηνών. «Ελπίζουμε πως η Deutsche Borse θα είναι ο στρατηγικός επενδυτής» δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Ντνέβνικ, ο πρόεδρος του ΒΧΑΣ, κ. Βίκτορ Παπάζοβ στο συνέδριο με θέμα «Ανάπτυξη των Αγορών Κεφαλαίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα