Inform Λύκος: Εξαγορά της Austria Card

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 17:41

Στην εξαγορά του 85% του μετοχικού κεφαλαίου της Austria Card, θυγατρικής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας προχωρά η Inform Λύκος. H Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας θα παραμείνει μέτοχος στην Austria Card διατηρώντας το 15% του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην δημοσιεύσουν στοιχεία της οικονομικής πλευράς της συμφωνίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή της Κεντρικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ενισχύει την δέσμευση των δύο μετόχων ότι η Austria Card θα διατηρήσει την έδρα της στην Αυστρία, συνεχίζοντας την πορεία της ως στρατηγικός προμηθευτής των Αυστριακών Χρηματοοικονομικών Οργανισμών.

Επιπροσθέτως, όπως υπογραμμίζεται, οι δύο μέτοχοι θα εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία επιτυγχάνει τους στρατηγικούς στόχους να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην Κεντρική Ευρώπη και να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών καρτών πληρωμής στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η Austria Card, με έδρα την Βιέννη και με παρουσία στην Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Κροατία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Σουηδία, Τουρκία και Φινλανδία, ηγείται και δραστηριοποιείται διεθνώς στην κατασκευή και ανάπτυξη Έξυπνων Καρτών για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιους Οργανισμούς και Αλυσίδες Λιανικού Εμπορίου.

Το 2006 οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 48 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατασκευάζει ετησίως περισσότερες από 75 εκατομμύρια κάρτες και απασχολεί περίπου 350 εργαζομένους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα