Τέρνα: Ανέγερση εμπορικού κέντρου στη Σόφια

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 18:44

Την κατασκευή του "Hermes Park Sofia" ανέλαβε η Τέρνα ΑΕ. Το "Hermes Park Sofia", ιδιοκτησίας της Carrefour Bulgaria AD και της European Trade Center OOD, αναπτύσσεται σε έκταση 54.000 τμ και θα περιλαμβάνει ένα εμπορικό κέντρο με χώρους αναψυχής και ένα συγκρότημα γραφείων με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, καθώς και ανοικτό πάρκινγκ για τους επισκέπτες, συνολικής δομημένης επιφάνειας 241.000 τμ.

Το έργο, το συμβατικό τίμημα του οποίου ανέρχεται σε 122.863.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2009. Το εμπορικό κέντρο αποτελείται από το υπερμάρκετ (Carrefour) και διάφορα άλλα καταστήματα που εκτείνονται σε διάταξη τύπου Mall και καταλαμβάνουν το ισόγειο και τους δύο πρώτους ορόφους. Ο τρίτος όροφος προορίζεται για την εγκατάσταση και λειτουργία κινηματογράφων multiplex και αλυσίδων εστιατορίων και καταστημάτων fast food.

Το συγκρότημα κτιρίων γραφείων αποτελείται από πέντε κτίρια διαφορετικών διαστάσεων το καθένα. Το μεγαλύτερο, που έxει ύψος 60 μ., βρίσκεται πλησιέστερα σε κεντρική λεωφόρο της Σόφιας και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σχεδίαση θα χαρακτηρίζει όλο το συγκρότημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα