Σε κοινοπραξία υπό την τουρκική GAMA το έργο άντλησης και μεταφοράς νερού από την Ιορδανία

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 19:20

Διεθνής κοινοπραξία υπό την τουρκική εταιρία GAMA κέρδισε το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση της Ιορδανίας για το έργο άντλησης και μεταφοράς νερού από την περιοχή Disi, ύψους 900 εκατ. δολαρίων.

Σύντομα θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία υπό την τουρκική εταιρία GAMA σχετικά με τις σημαντικές οικονομικές και τεχνικές πλευρές του σχεδίου, πριν υπογράψουμε τη συμφωνία έναρξης των εργασιών στην περιοχή δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Υδάτων της Ιορδανίας Μοχάμεντ Σατνάβι. Όπως είπε ο κ. Σατνάβι, η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2008 και να διαρκέσει τέσσερα χρόνια.

Ο ιορδανός αξιωματούχος επισήμανε ότι η κοινοπραξία που κέρδισε το διαγωνισμό, θα ανοίξει 55 πηγάδια στην περιοχή Disi -κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία- με στόχο την άντληση 100 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού ετησίως, τα οποία θα μεταφέρονται μέσω ενός αγωγού μήκους 320 χιλιομέτρων.

Η συμφωνία ορίζει ότι η κοινοπραξία υπό την τουρκική GAMA θα διαχειριστεί το έργο για μια περίοδο 25 ετών, πριν αυτό περιέλθει στην ιδιοκτησία της ιορδανικής κυβέρνησης.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα