Χρηματιστήρια: Τι τονώνει το ηθικό των επενδυτών

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 14:10
UPD:14:14
REUTERS/LUCAS JACKSON

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά δεδομένα ανά τον πλανήτη, αλλά και ελπιδοφόρα μηνύματα από το πεδίο της έρευνας για το εμβόλιο δίνουν τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στο ηθικό των επενδυτών. Η αγορά βρίσκεται εν αναμονή και των κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,2% στην τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου. Οι τράπεζες είναι μεταξύ των κλάδων που ξεχωρίζουν με κέρδη 3,4%%. Γκαζί πατούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τον δείκτη τους στο +3%, ενώ κέρδη 2,7% εξασφαλίζει ο κλάδος ταξιδιών/αναψυχής, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης στον τουρισμό.

Οι χρηματοοικονομικές αγορές υποδέχθηκαν το τρίτο τρίμηνο με αισιοδοξία και μένει να φανεί εάν αυτή θα κρατήσει. Το κλίμα είναι θετικό ανά την Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται περίπου 0,8%. Πιο δυναμική είναι η παρουσία των ταύρων στις αγορές της Ευρωζώνης. Στη Φραγκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,7% και στο Παρίσι ο CAC 40 ακολουθεί μα κέρδη 1,5%. Την παράσταση κλέβουν οι ιταλικές μετοχές με τον FTSE MIB στο Μιλάνο στο +2%. 

Χαμόγελα και στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 1,5% και να υπερβαίνει τις 651 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών πάντως διατηρείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 17 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες πρωταγωνιστούν και στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον δείκτη τους να ενισχύεται περισσότερο από 3%. 

Κέρδη άνω του 2% εξασφαλίζουν επίσης οι κλάδοι ακίνητης περιουσίας, εμπορίου, κατασκευών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Στον αντίποδα σε αρνητικό έδαφος, με πτώση περίπου 1,5%, κινείται ο κλάδος τροφίμων. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα