Καμπανάκι κινδύνου από CEOs στον Μπ. Τζόνσον για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 15:49
UPD:15:51
REUTERS/POOL New

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούουν περίπου 110 CEOs επιχειρήσεων στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στην περίπτωση που αποτύχει να συνάψει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ πριν λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit σε έξι μήνες.

Σε επιστολή τους, διευθύνοντες σύμβουλοι μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Argus Media Group και της Ebookers αναφέρουν ότι η Βρετανία πέρασε πλέο το σημείο χωρίς επιστροφή, καθώς η προθεσμία για αίτημα παράτασης της μεταβατικής περιόδου έληξε στις 30 Ιουνίου.

Έτσι, η Βρετανία πρέπει να συνάψει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ και να προετοιμάσει την χώρα για το τέλος της μεταβατικής περιόδου στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Στην εν λόγω επιστολή γίνεται μνεία στη ανάλυση της βρετανικής κυβέρνησης που αναφέρει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά περίπου 8% τα επόμενα 15 χρόνια αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ένωση.

Δεδομένου του «τεράστιου οικονομικού σοκ» από την πανδημία, «το τέλος της μεταβατικής περιόδου χωρίς συμφωνία θα ήταν πολύ επιζήμιο για την οικονομία της Βρετανίας», αναφέρουν οι CEOs στην εν λόγω επιστολή. «Ζητάμε λοιπόν να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια ως προς την ουσία των διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών, ώστε να επιτρέψετε την ορθή αξιολόγηση των πιθανών οικονομικών συνεπειών και μέσω αυτού να μας διαβεβαιώσετε ότι μπορεί να ελαχιστοποιηθεί το οικονομικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας», τονίζεται στην ίδια επιστολή.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα