Χρηματιστήρια: Μουδιασμένη η έναρξη του τρίτου τριμήνου

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 10:41
UPD:10:45
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Με επιφυλάξεις και αστερίσκους η έναρξη του τρίτου τριμήνου για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι επενδυτές φαίνεται να θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες κινήσεις στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου, προκειμένου να ζυγίσουν από τη μία θετικά νέα, όπως το μερικό άνοιγμα των συνόρων της Ε.Ε. και η επανεκκίνηση του τουρισμού σε αρκετές χώρες και από την άλλη τις επίμονες προειδοποιήσεις των ειδικών της υγείας για πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας και των ειδικών της οικονομίας ότι η ανάκαμψη θα είναι μετ' εμποδίων. 

Υπό τις συνθήκες αυτές οι δείκτες παρουσιάζουν εξαιρετικά περιορισμένες μεταβολές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,26% στις 10:35 ώρα Ελλάδος. Άνοδο 0,15% παρουσιάζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Οριακή πτώση εμφανίζει ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,25%. Στη Φραγκφούρτη σοβαρό τεχνικό πρόβλημα οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης. 

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης (που ήρθε αντιμέτωπος με απώλειες 30% στο πρώτο εξάμηνο) ενισχύεται λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης κατά 0,67% στις 643,16 μονάδες. Ο τζίρος είναι προς το παρόν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Μένει να φανεί εάν θα διατηρηθεί η θετική αυτή τάση στο υπόλοιπο της συνεδρίασης. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα