Ανοδος του χαλκού στη Σαγκάη

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 07:29

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στην Ασία, μετά την υποχώρηση του δολαρίου που τόνωσε τη ζήτηση από μη Αμερικανούς αγοραστές, σε συνδυασμό με τις εικασίες ότι οι πωλήσεις ενδέχεται να υπερβούν τις προμήθειες στην Κίνα.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ, κάθε μία από τις έξι προηγούμενες ημέρες διαπραγμάτευσής του και υποχώρησε έναντι και των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων του κόσμου αυτόν τον μήνα. Οι τιμές του χαλκού σε δολάρια τείνουν να αυξηθούν όταν το νόμισμα υποχωρεί καθώς το μέταλλο καθίσταται πιο φθηνό για τους αγοραστές εκτός ΗΠΑ.

Τα αποθέματα του χαλκού στις αποθήκες της Σαγκάης υποχώρησαν για έβδομη εβδομάδα, κατά 3.784 μετρικούς τόνους, φθάνοντας στους 55.981 τόνους την εβδομάδα που πέρασε. Το Χρηματιστήριο θα ανακοινώσεισήμερα τα εβδομαδιαία στοιχεία μετά το κλείσιμο των αγορών.

Ο χαλκός για παράδοση Δεκεμβρίου στη Σαγκάη σημείωσε άνοδο 500 γιουάν, ποσοστό 0,7% φθάνοντας στα 68.010 γιουάν (9.058 δολ.) ο τόνος στις 9:23 π.μ., τοπική ώρα.

Στο London Metal Exchange ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες διαπραγματεύθηκε 0,4% υψηλότερα, φθάνοντας στα 8.050 δολ. ο τόνος στις 9:23 π.μ., ώρα Σαγκάης, μετά τη χθεσινή του άνοδο σε ποσοστό 1%.

Τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), σημείωσαν άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 3,6640 δολ. η λίμπρα, διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδο του 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα