Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 07:46

* ΕΞΠΡΕΣ: «STOP από Γ. Αλογοσκούφη σε επιθετική εξαγορά ΟΤΕ. Ο υπ. Οικονομίας αποσαφήνισε χθες την κυβερνητική θέση για το μέλλον του Οργανισμού».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τρεις φόροι στα ακίνητα. Εισοδήματος, περιουσίας και υπέρ δήμων. Ανετράπη το σχέδιο για ενιαία φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Η κυβέρνηση φρενάρει επιθετικά παιχνίδια στον ΟΤΕ. Ενισχύεται η αμυντική γραμμή του οικονομικού επιτελείου».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Προσχέδιο Προϋπολογισμού χωρίς σαφή λύση στο «γρίφο». «Στοίχημα» η υλοποίηση των παροχών με ταυτόχρονη μείωση του ελλείμματος».

Φόροι

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «όχι ένας, όπως είχε ειπωθεί προεκλογικά, αλλά τρεις θα είναι τελικά οι φόροι που θα επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία. «Είναι πολύ φιλόδοξο σχέδιο να υπάρξει μόνον ένας φόρος στα ακίνητα», παραδέχθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να πάμε το πολύ σε τρεις φόρους στα ακίνητα».

ΟΤΕ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «σεβόμαστε όλους τους επενδυτές και τους καλωσορίζουμε, αλλά όποιοι προβούν σε επιθετικές κινήσεις στον ΟΤΕ θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους. Την ξεκάθαρη αυτή προειδοποίηση απηύθυνε χθες προ τη MIG ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει το Δημόσιο το «επάνω χέρι» στην πορεία του Οργανισμού τόσο σε ό,τι αφορά τη στρατηγική όσο και την επιχειρηματική του πορεία. Στον αντίποδα, η MIG υποστηρίζει ότι η επένδυσή της στον ΟΤΕ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ εξακολουθεί να απαιτεί θέση στο ΔΣ του Οργανισμού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα