Στο κόκκινο το Χ.Α, προσπάθεια αντίδρασης στην Ευρώπη

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 10:49
UPD:10:53
fosphotos/Panayiotis Tzamaros

Σε θετικό έδαφος, αν και με εξαιρετικά περιορισμένα κέρδη, κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων το πρωί της Δευτέρας. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κλάδοι αυτοκινήτου και ταξιδιών/αναψυχής, ενώ σε μεμονωμένο επίπεδο την παράσταση κλέβει η Wirecard, που απογειώνεται σήμερα μετά το ανηλεές σφυροκόπημα της περασμένης εβδομάδας. 

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών, που μετά την αποκάλυψη λογιστικού σκανδάλου 2 δισ. δολ. υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας, βλέπει σήμερα την μετοχή της να κάνει άλμα 93,6%. Η εντυπωσιακή αυτή αντίδραση έρχεται ως αποτέλεσμα της διαβεβαίωσής της ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία της. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,2% με τους κλάδους αυτοκινήτου και ταξιδιών να ενισχύονται 0,7% και 0,8% αντίστοιχα. Κέρδη 0,5% για τον DAX στη Φραγκφούρτη και 0,6% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. Οριακή είναι η άνοδος για τον CAC 40 στο Παρίσι και τον FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης κινείται, προς το παρόν τουλάχιστον, σε αρνητικό έδαφος. Με πτώση 0,8% διαμορφώνεται στις 636,8 μονάδες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα