Η Nokia κόβει το 1/3 του δυναμικού της Alcatel - Lucent

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 23:19
UPD:27/06/2020 00:24
REUTERS/Sergio Perez

Η φινλανδική Nokia σχεδιάζει την περικοπή 1.233 θέσεων εργασίας στη γαλλική θυγατρική Alcatel - Lucent, που ισοδυναμεί με το 1/3 του δυναμικού, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος.

Η ανακοίνωση έχει πολιτική απήχηση στη Γαλλία καθώς η Nokia αγόρασε τη μονάδα πριν από 5 χρόνια με τον όρο της διακράτησης των θέσεων απασχόλησης.

Η Nokia, η οποία ανταγωνίζεται την Ericsson και τη Huawei στα δίκτυα 5G, υπογράμμισε ότι η μείωση προσωπικού είναι αναγκαία εξαιτίας των πιέσεων στο κόστος.

Η Nokia τόνισε τον Απρίλιο ότι στοχεύει να μειώσει το κόστος κατά 500 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους, με τα 350 εκατ. ευρώ να προέρχονται από μείωση λειτουργικών εξόδων και τα 150 εκατ. από το κόστος πωλήσεων.

Όταν η Nokia αγόρασε την Alcatel-Lucent, δεσμεύτηκε να διατηρήσει για δύο χρόνια τις θέσεις στη Γαλλία και να επεκτείνει τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα αναφορικά με τα δίκτυα 5G. Τώρα όμως αυτές οι ομάδες επηρεάζονται από τις περικοπές.

Ο εκπρόσωπος της Nokia, ανέφερε ότι οι ανωτέρω δεσμεύσεις πθανόν να ισχύουν από αυτόν τον μήνα. Η γαλλική κυβέρνηση δεν σχολίασε κάτι.

Η Nokia απασχολεί 5.138 άτομα στη Γαλλία, από τα οποία 3.640 εργάζονται στην Alcatel-Lucent.

Πηγή: naftemporiki gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα