Επίτροπος Πίλμπαγκς: Επιπλέον ενίσχυση επενδύσεων στην Ενέργεια

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 17:17

Ιδιαίτερα προσοδοφόρες χαρακτήρισε τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, ο αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Επίτροπος της Ε.Ε., Αντρις Πίλμπαγκς, γεγονός που όπως εκτίμησε, θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της πρώτης Διάσκεψης της Ενεργειακής Κοινότητας για την προσέλκυση επενδύσεων στα Βαλκάνια (Energy Community Investment Conference), που διοργανώνεται στην Αθήνα, ο κ. Πίλμπαγκς σημείωσε τη βούληση της Ε.Ε. να ενισχύσει τα διευρωπαϊκά δίκτυα ενέργειας. Όπως είπε, υπάρχουν πολλές προτάσεις για επενδύσεις και διαμορφώνεται μία λίστα επενδυτικών σχεδίων, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση προτίθεται να παράσχει χρηματοδοτική ενίσχυση.

Ο Επίτροπος εξήγησε ότι οι ενισχύσεις αφορούν μέχρι στιγμής ένα περιορισμένο αριθμό επενδυτικών σχεδίων, αλλά, όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει τη διαμόρφωση μιας λίστας επενδυτικών σχεδίων προς χρηματοδότηση και ο ίδιος δεν θα διστάσει να ζητήσει από τους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενισχύσει αυτά τα σχέδια και, αν κριθεί απαραίτητο, με επιπλέον κοινοτικούς πόρους.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση «Μεταφορές και Ενέργεια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απηύθυναν χαιρετισμό ο επίτροπος Πίλμπαγκς, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια και τον Σέρβο υπουργό Eνέργειας και προεδρεύοντα της Ενεργειακής Κοινότητας Αλεξάντερ Πόποβιτς.

Ο Επίτροπος Πίλμπαγκς είχε επίσης συνάντηση με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη χώρα μας, καθώς και των υποψηφίων για ένταξη χωρών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα