Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, διατηρώντας τον περιφερειακό δείκτη σε υψηλά επίπεδα και κοντά στο τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ, μετά τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία, ο οποίος διατηρήθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Οι μετοχές της Sony Corp. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, ενώ οι μετοχές της Fanuc Ltd., κατασκευάστριας βιομηχανικών ρομπότ κινήθηκαν ανοδικά μετά την τριμηνιαία έκθεση Tankan της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, που έδειξε ότι οι εταιρείες αυξάνουν τις προβλέψεις τους για τις επενδύσεις, τις πωλήσεις και τα κέρδη τους. Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. κινήθηκαν ανοδικά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης μετά από μία εβδομάδα αναστολής καθώς η τράπεζα προχώρησε στο σπλιτ και μείωσε το κατώτατο όριο διαπραγμάτευσης καθιστώντας τις μετοχές οικονομικά ανεκτές.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 164,23 μονάδες στις 10:54 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, με τους 10 κλάδους να σημειώνουν κέρδη. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα λόγω εορτής.

Πτωτικά στο τέλος της περασμένης εβδομάδας κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ με τον Standard & Poor's 500 Index να υποχωρεί 0,3% μετά την ανακοίνωση της Mortgage Insurance Companies of America ότι οι αθετήσεις στα ασφαλισμένα δάνεια κατοικιών αναρριχήθηκαν 30% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η ανακοίνωση τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι οι αθετήσεις θα αυξηθούν και θα οδηγήσουν σε υψηλότερες ζημίες τις πιστωτικές αγορές.

Ο δείκτης Tankan διατηρήθηκε στις 23 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες είπαν ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους κατά 8,7% το έτος που λήγει τον Μάρτιο, ταχύτερα από την πρόβλεψη του Ιουνίου που ήταν 7,7%. Επίσης αύξησαν τις εκτιμήσεις τους για τις πωλήσεις και τα κέρδη τους την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα