Ανοδος του χαλκού στη Σαγκάη

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 07:55

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι οι προμήθειες ενδέχεται να μειωθούν εξ αιτίας απεργίας, σε μια περίοδο που τα παγκόσμια αποθέματα μειώθηκαν, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου που τροφοδοτεί τη ζήτηση από αγοραστές εκτός των ΗΠΑ.

Οι Περουβιανοί εργαζόμενοι στη Southern Copper Corp., της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής του μετάλλου στον κόσμο, θα απεργήσουν αύριο για υψηλότερους μισθούς, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι τα παγκόσμια αποθέματα του μετάλλου θα μειωθούν κι άλλο.

Τα αποθέματα του χαλκού στις αποθήκες της Σαγκάης υποχώρησαν για όγδοη εβδομάδα κατά 8.190 μετρικούς τόνους φθάνοντας στους 47.791 τόνους την εβδομάδα που πέρασε. Τα αποθέματα του μετάλλου στο London Metal Exchange (LME) υποχώρησαν 175 τόνους φθάνοντας στους 130.775 τόνους στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στο (LME) ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες αναρριχήθηκε 0,3% φθάνοντας στα 8.045 δολ. ο τόνος στις 10:01 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Το μέταλλο για παράδοση Δεκεμβρίου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση 3,6405 δολ. η λίμπρα την ίδια ώρα. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, λόγω εορτής.

Το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε 6,8% έναντι του γιέν το τελευταίο τρίμηνο, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2003 και υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ, στο 1,4283 δολ. Ο χαλκός που διαπραγματεύεται σε δολάρια συνήθως σημειώνει άνοδο με την υποχώρηση του νομίσματος και το μέταλλο καθίσταται φθηνότερο για τους καταναλωτές εκτός ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα