Ιαπωνία: Στα υψηλότερα δύο ετών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 09:26
UPD:10:05

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ άνοδο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, σημείωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία και οι εταιρείες αύξησαν τα σχέδιά τους για τις δαπάνες, παρά τη συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης εξαγωγικής αγοράς της χώρας.

O τριμηνιαίος δείκτης Tankan των μεγάλων βιομηχανιών διατηρήθηκε στις 23 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 32 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στις 21 μονάδες.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους κατά 8,7% τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο, ταχύτερα από την πρόβλεψη του Ιουνίου, παρά την ύφεση της αγοράς κατοικιών των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη από το 1991. Την εβδομάδα που πέρασε το venture της Hitachi Ltd. με την Matsushita Electric Industrial Co. και την Toshiba Corp. είπε ότι θα αυξήσεις τις δαπάνες για την κατασκευή περισσότερων τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων.

Το γιέν ήταν διαπραγματεύσιμο στα 115,06 ανά δολ. στις 12:45 μ.μ. στο Τόκυο από 114,93 που ήταν πριν από την ανακοίνωση. Η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 1,655%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα