Ανοδικές τάσεις στη Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2001 18:54
UPD:19:09

Ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ, τα οποία προοιωνίζονται καλύτερες ημέρες για την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση του ερευνητικού ομίλου Conference Board, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στο 117 τον Μάρτιο του 2001 από 109,2 τον Φεβρουάριο και έναντι 105 που ανέμεναν αναλυτές παρουσιάζοντας άνοδο για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι οικονομολόγοι αλλά και ο ίδιος ο διοικητής της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στον εν λόγω δείκτη, καθώς αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το εάν θα προκύψει ύφεση ή απλώς θα συνεxισθεί ο επιβραδυνόμενος ρυθμός της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Kρίστοφερ Kάρολ, επίκουρο καθηγητή Oικονομίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αποτελεί ένα από τα xρησιμότερα real time μεγέθη που βοηθούν στο να προβλεφθεί η περαιτέρω διαμόρφωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, καθώς, όπως επισημαίνει, «ο κόσμος δαπανά με βάση τις προσδοκίες του».

Αυτή την ώρα ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,90% και βρίσκεται στις 1.955 μονάδες, ενώ ο Dow Jones με κέρδη της τάξεως του 0,73% έχει διαμορφωθεί στις 9.758,38 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα