Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Σε αρνητικό έδαφος το Χ.Α.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 13:39
UPD:13:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη αμφιταλαντεύονται σήμερα οι δείκτες των βασικότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις υγειονομικές αρχές να προειδοποιούν για δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού σε διάφορα μέρη του πλανήτη και τους ειδικούς της οικονομίας να συνειδητοποιούν ότι η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει δεν θα είναι τύπου V, αλλά μία πιο μακρά και επίπονη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,18%, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, των εταιρειών κοινής ωφέλειας και των φαρμακευτικών, να σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο. Ήπια άνοδο σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,23%. Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο CAC 40 στο Παρίσι, με τον δείκτη να καταγράφει άνοδο 0,14%. Αντίθετα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο παρουσιάζει πτώση 0,33% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,13%.

Μεταξύ μεμονωμένων μετοχών, η μετοχή της Lufthansa <LHAG.DE> σημειώνει άνοδο 12,86%,  μετά την έγκριση του πακέτου στήριξης της αεροπορικής εταιρείας.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό δείκτη να βρίσκεται στο -1,71% στις 653,61 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 19,49 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα