Χρ. Φώλιας: Οι επιχειρηματικές δράσεις πρέπει να είναι ελεύθερες και υπεύθυνες

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 15:53

Στην επιχειρηματική ηθική και την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως προαπαιτούμενα για μια σύγχρονη επιχείρηση υψηλής απόδοσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, μιλώντας στο CEO Summit, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Δοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο πλαίσιο του EFQM (European Foundation for Quality Management) Forum 2007, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Φώλιας πρόσθεσε πως η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σημαίνει συστηματική και εθελοντική ενσωμάτωση δραστηριοτήτων με κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική διάσταση. «Οι επιχειρηματικές δράσεις πρέπει να είναι ελεύθερες και υπεύθυνες. Ελευθερία και υπευθυνότητα είναι αξίες αλληλένδετες» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επίσης, προέταξε ως βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την εξωστρέφεια της οικονομίας, την αποδαιμονοποίηση του θεμιτού κέρδους και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε ένα πλαίσιο διαφάνειας. «Στόχος μας» είπε ο κ. Φώλιας «είναι μια οικονομία αυξημένων δυνατοτήτων και περισσότερων ευκαιριών για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».

Στην εκδήλωση με θέμα την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την επιχειρησιακή ηθική, συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι φορέων και ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη της Ελλάδας και του εξωτερικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα