Market Beat: Μια ανάσα στην αρχή της εβδομάδας με υπολογίσιμες ταλαντώσεις ευνοείται

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 08:38
UPD:08:44

γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης

Η Αθηναϊκή αγορά κατάφερε χθες να κινηθεί σχετικά ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εμφανίζοντας μια ισορροπημένη κίνηση πάνω και κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής, αλλά με χαμηλούς όγκους. Τελικά στην Ευρώπη χθες μέτρησε η αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία, και οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες.

Στις ΗΠΑ η αύξηση των κρουσμάτων ξεπεράστηκε από την ανακούφιση που προκάλεσε η υπόσχεση πως ο Πρόεδρος Τραμπ επιθυμεί ένα δεύτερο γύρο εμβασμάτων σε κάθε πολίτη και αργότερα ξεκαθάρισε πως η συμφωνία με την Κίνα παραμένει άθικτη. Έτσι σήμερα μετά από αρκετές ταλαντεύσεις οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων πήραν την ανηφόρα εμφανίζοντας μια καθαρά ανοδική δυναμική.

Ορισμένοι πιθανά θεώρησαν τις συναλλαγές τη Δευτέρα ως μάχες δυο στρατοπέδων. Η εκτίμησή μας ήταν πως είχαμε μια συμφωνία κυρίων, πριν αρχίσει να “φωτίζει” την παγκόσμια κεφαλαιαγορά ο… Φάρος των χρηματιστηρίων.

Η Αθηναϊκή αγορά εμφάνισε στο πρώτο μέρος στενό εύρος διακύμανσης 6,5 μονάδων. Το κατώτερο ήταν λίγο πάνω από τις 665,03 μονάδες και το ανώτερο οι 671,54. Τιμές κοντά στις 665 εμφάνισε η αγορά στα πρώτα λεπτά ενώ το ανώτερο ήρθε με τη συμπλήρωση 3 περίπου ωρών ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Μετά τις 14:30 ο ΓΔ πέρασε σε διαπραγμάτευση κοντά στις 668 εμφανίζοντας οριακές μεταβολές, καθώς το κλείσιμο της Παρασκευής ήταν οι 668,34 μονάδες. Κατά την εκτίμησή μας με τζίρο μέτριο η δυναμική που επέλεξαν οι θεσμικοί ήταν της συσσώρευσης, όπως προέβλεπαν αρκετοί, ανάμεσά τους και η στήλη. Οι Τράπεζες με απώλειες της τάξης του -1% για τον δείκτη τους, ισορροπούσαν τα κέρδη των blue chip που υστέρησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Είχαν περάσει 4 ώρες και μισή όταν ο τζίρος έπιασε τα 25 εκατ. ευρώ και η διαγραμματική σύγκριση του ΓΔ με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, που είχαν αρνητικές μεταβολές μετά τις 13:15 δική μας ώρα, δεν εμφάνιζε διαφορές, παρά μόνο μια ανοδική μετατόπιση της ελληνικής αγοράς. Διαπιστώσαμε λοιπόν πως οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη κορύφωσαν συντονισμένα μαζί και το ΧΑ. Αλλά οι πιέσεις μετά το ζενίθ ήταν ισχυρότερες σε Φρανκφούρτη, Μιλάνο, Παρίσι , με αποτέλεσμα οι εκεί δείκτες να πέφτουν κατά -0,6% χονδρικά, και ακόμα σκληρότερες στη Μαδρίτη (πτώση άνω του -1%) όταν στην Αθήνα, είχαμε μικρά κέρδη +0,15% με τον ΓΔ στις 669,4 μονάδες στις 15:02. Επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση μας πως ήταν δυνατόν το ΧΑ να εμφανίσει ανεξαρτησία επενδυτικών κριτηρίων λόγω ενδιαφερουσών εταιρικών ειδήσεων σχετικά με τα μερίσματα αρκετών.

Για αυτό οι παρατηρήσεις των εγχώριων παραγόντων διατήρησαν μια δόση αισιοδοξίας καθώς δεν απέκλειαν την πιθανότητα να προσεγγίσει ο ΓΔ τις 700 μονάδες σύντομα.

Η Leon Depolas Sec. επισημαίνει: “Περαιτέρω σημαντική άνοδος των αποτιμήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα, φαίνεται εύθραυστη σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Υπενθυμίζουμε ότι το εκτιμώμενο άνω όριο για τον ΓΔΧΑ τοποθετείται στην περιοχή των 720 μονάδων. Την Πέμπτη πριν την συνεδρίαση έχουμε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Α΄ τριμήνου της Aegean, ενώ στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων βαρύτητα θα δοθεί, μεταξύ άλλων, στους δείκτες Μεταποίησης και Υπηρεσιών Ιουνίου της Markit για Γερμανία και Ευρωζώνη ”.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ ανέφερε: “Αν και η τεχνική εικόνα του ΓΔ συνεχίζει να προϊδεάζει για κίνηση προς τις 700 μονάδες, ο συγχρονισμός με το ‘γκρίζο’ διεθνές περιβάλλον, είναι πιθανό να οδηγήσει σε κίνηση συσσώρευσης προηγουμένως”.

Η Merit Sec. σημείωσε: “Πρώτο σημείο στήριξης οι 654 μονάδες (ΚΜΟ 20) και πρώτο σημείο αντίστασης οι 700. H μετοχή της Motor Oil θα διαπραγματεύεται από 24/6 χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα (€0,80069640/μετοχή) και από την ίδια ημερομηνία η μετοχή της Μυτιληναίος χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα (€0,36/μετοχή). Η Θυγατρική OTE plc, εξέδωσε την Παρασκευή δυο σειρές ομολόγων, μια ύψους €150 εκατ. με λήξη στις 10 Δεκεμβρίου 2020 και μια ύψους €200 εκατ. με λήξη στις 10 Ιουνίου 2021. Το κουπόνι για τις δυο εκδόσεις διαμορφώθηκε στο 0,96% και 0,977% αντίστοιχα. Οι νέοι τίτλοι καλύφθηκαν πλήρως από την Deutsche Telekom. Τα έσοδα από τους τίτλους θα χρησιμοποιηθούν για μερική αναχρηματοδότηση των τίτλων ύψους 628 εκατ. ευρώ της OTE plc, με ωρίμανση τον Ιούλιο του 2020”.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας

ΗΠΑ

Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street παρόλο που τα κρούσματα από τον COVID19 ξεπέρασαν τις 30.000 καθώς Πολιτείες όπως Φλόριντα, Καλιφόρνια και Αριζόνα ανακοίνωσαν τα περισσότερα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα πως τάσσεται υπέρ ενός δεύτερου γύρου άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των Αμερικανών πολιτών.

Παράλληλα ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Μάιο ανέκαμψε στις 2,61 μονάδες από το χαμηλό των -17,89 τον Απρίλιο. Έτσι στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε +0,59% ή 153,50 μονάδες, στις 26.024,96, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,65% στις 3.117,86 μονάδες και ο Nasdaq με νέο ρεκόρ υψηλών βιου κινήθηκε υψηλότερα +1,11% στις 10.056,47 μονάδες. Στον βιομηχανικό Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+3,8%) και Apple (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-2,6%) και Merck & Co (-1,6%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,8% στα 40,40 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,8%. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 0,7% ενώ το δολάριο υποχώρησε 0,7% σε σχέση με το ευρώ, που αγοράζει 1,1263 δολάρια από 1,1179 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΕΥΡΩΠΗ

Οι πιέσεις κυριάρχησαν στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για την πανδημία μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία. Ο ρυθμός αναπαραγωγής των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία εκτινάχτηκε στο 2,88 ενώ την Παρασκευή το R βρισκόταν στο 1,06.

Οργανώθηκε χθες σύνοδος κορυφής μέσω videoconference , για πρώτη φορά αφότου η διμερής σχέση τέθηκε σε δοκιμασία, εξαιτίας της κατηγορίας των Ευρωπαίων ότι το Πεκίνο διασπείρει παραπληροφόρηση για την πανδημία του νέου ιού.

Στα χρηματιστήρια, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε -0,76% στις 362,70 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση -0,76% στις 6.244,62 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα -0,55% στις 12.262,97 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες -0,62% στις 4.948,70 μονάδες. Στα χρηματιστήρια της Ιταλίας και της Ισπανίας οι μεταβολές των βασικών δεικτών ήταν αντίστοιχα -0,71% και -0,92%.

ΧΑ

Με ανεξαρτησία έναντι των ευρωπαϊκών, συσσώρευση και κατοχύρωση των 670 μονάδων

Στην πρώτη σύνοδο της τέταρτης εβδομάδας του Ιουνίου, μετά από άνοιγμα στις 666,19 με καθοδικό χάσμα (2,15 μονάδες) από το κλείσιμο της προηγούμενης (668,34), οι τιμές κινήθηκαν έτσι ώστε ο ΓΔ να περνά εναλλάξ σε αρνητικό και θετικό πεδίο αλλά μετά τις 14:55 μόνιμα σε θετικό. Το κατώτερο της συνόδου γενικά εμφανίστηκε μια φορά ήρθε στις 10:31 και ήταν οι 665,03 από 664,01 μονάδες την προηγούμενη. Η αναζήτηση του ανώτερου μέρας, που ήταν οι 672,24 από 674,19 την Παρασκευή κράτησε από τις 10:53 ως τις 16:23 και εμφανίστηκε μετά από ανοδική δυναμική που σε περίπου 5 ώρες πήρε τον ΓΔ από τις 666 και τον οδήγησε στις 672 μονάδες.

Είναι σαφές πως οι αισιόδοξοι, επειδή κινήθηκαν συνετά, κατάφεραν να έχουμε τελικά κλείσιμο μέρας με μέτρια άνοδο, με δεδομένη την προβλεπόμενη άνοδο στις αγορές των ΗΠΑ, που στο άνοιγμα δεν επιβεβαιώθηκε, με σαφή σταθερή πτώση στην Ευρώπη. Συνεπώς είχαμε ανεξαρτησία από τα υπόλοιπα χρηματιστήρια, αφού η άνοδος εδώ ήταν αντίθετη από την κυριαρχία των πιέσεων στα Ευρωπαϊκά. Ο μέσος όρος, κατέληξε στις 17:01 στις 669,63 μονάδες, μετά από σταθερής κλίσης πτωτική κίνηση από τις 16:24 ως τις 16:45 με ανοδική αντίδραση στο τελευταίο τέταρτο. Στις δημοπρασίες, είχαμε μικρή υπεροχή στις εντολές αγοράς και στις 17:12 ορίστηκε τιμή κλεισίματος ψηλότερα από το μέσο της διακύμανσης της συνόδου.

Στο ημίωρο πριν τις δημοπρασίες κινήθηκε με σχετικά υψηλή νευρικότητα, με ξεκίνημα με πτωτικό χάσμα αρχικά, στα χρηματιστήρια στη Νέα Υόρκη. Συνεπώς η ισορροπία στα τελευταία λεπτά, αφορούσε κινήσεις των θεσμικών της αγοράς που είχαν επηρεαστεί από την υπόσχεση για μερίσματα από την πλευρά αρκετών μετοχών στους δείκτες και την μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανοδική δυναμική των συναλλαγών στη Νέα Υόρκη στη πρώτη ώρα. Αλλά ήταν εμφανής η απουσία διάθεσης αναζήτησης για χαμηλά ημέρας μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίας αλλά και η απουσία τάσης για κατάκτηση τιμών σε ανώτερα επίπεδα από την προηγούμενη συνεδρία. Ωστόσο ήταν επιτυχείς οι μάχες στο πρώτο δεκάλεπτο των δημοπρασιών για να υπάρξει επιπλέον απομάκρυνση του μέσου όρου από το χαμηλό του.

Δεν εμφανίστηκε ένα πλάγιο διάστημα κατά τη διάρκεια των συναλλαγών άξιο να αναφέρουμε. Στις δημοπρασίες φάνηκε πως οι εντολές αγοράς υπερίσχυσαν των εντολών πώλησης, οι θεσμικοί οδήγησαν τον ΓΔ 0,36 μονάδες ψηλότερα από τις 670 μονάδες. Δεν είχαμε νέο κατώτερο έτους, έμειναν οι 469,55 από τη σύνοδο στις 17/3.

Τα αναπτυγμένα χρηματιστήρια του πλανήτη κινήθηκαν πτωτικά. Οι επενδυτές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με κινήσεις που έφεραν τους δείκτες σε αρνητικό πεδίο. Αλλά με νευρικότητα στη δυναμική των τιμών, πέρασαν σε μέτρια κέρδη κατά το διάστημα μετά τις 13:00 δική μας ώρα αλλά γρήγορα πέρασαν ξανά σε απώλειες. Άρα εμφάνισαν εναλλαγές στο πρόσημο μεταβολής αλλά λιγότερες. Ομοίως η Αθήνα, κράτησε τον ΓΔ το μεγαλύτερο διάστημα με μέτρια κέρδη ή μέτριες απώλειες και εμφάνισε διαφορά στη μεταβολή από τον DAX (-0,58% όταν έκλεισε η Αθήνα). Ο δείκτης S&P500 της Νέας Υόρκης όπως ήταν φυσικό καθόρισε τη νευρική πορεία του ΓΔ κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, μέσω της εικόνας των ΣΜΕ του. Ωστόσο στο ξεκίνημα οι μεταβολές των δεικτών έδειξαν την τάση για ρίσκο. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 ήταν στο -0,60% όταν έκλεισε η Αθήνα.

Με τον τραπεζικό δείκτη σε ρόλο πρωταγωνιστή θετικού ή αρνητικού σε όλη τη διάρκεια της συνόδου, στις 17:01 ο ΔΤΡ είχε οδηγηθεί στις 387,93 από 396,10 μονάδες, όταν ο μέσος όρος κάθισε στις 669,63 μονάδες, ήτοι 4,66 μονάδες ψηλότερα από το ελάχιστο. Η αγορά έκλεισε τελικά 2,02 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίας, με 12 από τα blue chip με απώλειες στο κλείσιμο.

Είχαμε συνεπώς πολλά blue chip που ώθησαν ανοδικά με άνοδο πάνω από +2,0%, ήτοι οι ΜΟΗ +5,10% ΟΛΠ +3,85%, ΦΡΛΚ +3,65%, ΟΤΕ +2,80%, και ΕΧΑΕ +2,13%. Μετοχές του 25άρη που συνέβαλλαν πτωτικά εκτός των τραπεζικών με απώλειες άνω του -1,0%, ήταν οι ΣΑΡ -2,75%, ΤΕΝΕΡΓ -2,17%, ΤΙΤC -1,96%, και ΟΠΑΠ -1,07%. Η παρουσία των θεσμικών του δολαρίου επηρέασε την τάση όχι τους όγκους. Ήταν σύνοδος με ανοδικό αποτέλεσμα για την κεφαλαιοποίηση του ΧΑ, που κατέληξε στα 46,485 από 46,367 δις ευρώ.

Τη σύνοδο σφράγισε πολύ χαμηλότερο συναλλακτικό ενδιαφέρον από της προηγούμενης συνεδρίας, με συναλλαγές σε πακέτα αξίας 3,650 από 0,876 εκατ. ευρώ (για ΟΤΕ ΜΠΕΛΑ ΟΠΑΠ ΑΛΦΑ ). Η δε εμφάνιση κερδών σε 1 από τα 4 Τραπεζικά blue chip, μάλλον δεν είχε σχέση με την επιστροφή στην πλάγια δυναμική στα ελληνικά ομόλογα αναφοράς. Η απόδοση του δεκαετούς οδηγήθηκε στο 1,273% από 1,268%.

Επηρέασαν αρνητικά οι μεταβολές για τις Τράπεζες (-0,42%), αφού οι επενδυτές έκλεισαν την ΑΛΦΑ στο -0,37% από +4,57%, την ΕΤΕ στο -1,37% από +2,89%, ΕΥΡΩΒ στο +0,78% από +1,44% και την ΠΕΙΡ στο -1,63% από +3,53%. Οι μετοχές του FTSEM αντιμετωπίστηκαν όπως τα blue chip με μεταβολή +0,29% από +0,42%.

Η στατιστική εικόνα των blue chip δεν βελτιώθηκε, όπως προκύπτει από το πλήθος των ανοδικών (12 από 15) blue chip έναντι των καθοδικών (12 από 10) και ένα τη ΔΕΗ στα αμετάβλητα. Στο ΧΑ ο ΓΔ με μεταβολή +0,30% οδηγήθηκε στις 670,36 από 668,34 μονάδες, όταν ο 25άρης έκλεισε στις 1622,13 από 1617,92 με κέρδη +0,26%.

Για να συμβούν τα παραπάνω, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 47,280 από 111,375 εκατ. ευρώ και οι συναλλαγές με πακέτα είχαν αξία 3,650 από 0,876 εκατ. ευρώ. Το πλήθος των ανοδικών διαμορφώθηκε σε 50 από 51, των καθοδικών 44 από 41 και 19 από 20 ήταν οι σταθερές.

Τεχνική ανάλυση Παράγωγα

Συνήθης η πτώση του ενδιαφέροντος για τις νέες κυρίαρχες σειρές

Στην πρώτη σύνοδο μετά την εβδομάδα εκπνοής των σειρών Ιουνίου, οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 από την αρχή ως 12:15 σε αρνητικό πεδίο και από τις 12:16 ως το τέλος σε θετικό με μικρά πτωτικά διαστήματα (από τις 12:48 ως τις 13:05 και από τις 14:25 ως τις 14:57). Τον έκλεισαν τελικά, 4,21 μονάδες ψηλότερα. Το ελάχιστο σημειώθηκε στις 10:31 και ήταν οι 1608,07 μονάδες. Το μέγιστο, οι 1626,27 μονάδες, εμφανίστηκε στις 16:26. Στις 17:01 τον είχαν οδηγήσει στις 1620,09. Το κλείσιμο στις 1622,13 από 1617,92 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή +0,26% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα περιορίστηκε στα 3,759 από 18,400 εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη ο όγκος για τη σειρά Ιουνίου Ιουλίου ανήλθε σε 353 ΣΜΕ με ανώτερο τις 1606,00 μονάδες, κατώτερο τις 1585,25 και τελευταίες πράξεις στις 1606,00 από 1600,00 μονάδες, ενώ σχηματίστηκαν 3989 ανοικτά ΣΜΕ. Άλλαξαν χέρια επίσης 9 ΣΜΕ λήξης Αυγούστου με ανώτερο τις 1598,25 μονάδες, κατώτερο τις 1588,25 και τελευταίες πράξεις στις 1598,25 μονάδες ενώ τα ανοικτά συμβόλαια ανήλθαν σε 160.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη το ενδιαφέρον βούλιαξε στα δικαιώματα αγοράς. Στα calls του 25άρη λήξης Ιουλίου ο όγκος ήταν 1 από 3 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης στις 1600 μονάδες. Στα δικαιώματα αγοράς της επόμενης σειράς Αυγούστου, ο όγκος ήταν μηδενικός. Στα δικαιώματα πώλησης λήξης Ιουλίου ο όγκος ήταν ανύπαρκτος. Άλλαξαν ωστόσο χέρια, 20 συμβόλαια για τη σειρά Αυγούστου, με τιμή εξάσκησης τις 1400 μονάδες. Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo ήταν επίσης μηδενικό.

Οι ασιατικές αγορές μετοχών σήμερα Τρίτη 23/6 κινήθηκαν ανοδικά μετά από μια γεμάτη αναταράξεις διαπραγμάτευση που προκλήθηκε από συγκεχυμένες δηλώσεις του Λευκού Οίκου σχετικά με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αργότερα να διευκρινίζει ότι το σύμφωνο παρέμεινε «άθικτο».

Το tweet του Trump ενίσχυσε το φρόνημα των συναλλασσόμενων, βοηθώντας τα ΣΜΕ για τον S&P 500 να επιστρέψουν σε θετικά επίπεδα. Οι ασιατικές μετοχές στράφηκαν προς υψηλότερα επίπεδα επίσης γρήγορα, με τον ευρύτερο δείκτη των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας να αυξάνεται στις 8:00 δική μας ώρα κατά +0,72%.

Σχόλια εγχώριων αναλυτών

Ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ

“Κλείσαμε 3 εβδομάδες συσσώρευσης χωρίς ουσιαστική κίνηση. Από σήμερα ο Δείκτης γίνεται πιο Τραπεζοκεντρικός κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του volatility. Η Κυβέρνηση δείχνει ότι κάνει σοβαρές προσπάθειες να μπορέσει να βοηθήσει το ΑΕΠ, μιας και η “βαριά μας Βιομηχανία” θα υποστεί σημαντικό πλήγμα.

Η επένδυση στην Κασιόπη ξεκίνησε μετά από 8 χρόνια καθυστερήσεις, ενώ εναγωνίως η Αγορά περιμένει την έναρξη του Ελληνικού. Από την άλλη φαίνεται να υπάρχουν προγράμματα και κεφάλαια που θα οδηγηθούν στον Ιδιωτικό τομέα και ειδικά στον κλάδο των Κατασκευών, ενώ το real estate επανήλθε δριμύτερο μετά την κρίση.

Σημαντικό νέο η είσοδος του Αριστοτέλη Μυστακίδη στο μετοχικό της Πειραιώς με ποσοστό πάνω από 5%. Ο Επιχειρηματίας το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται στο real estate, επενδύοντας σημαντικά σε μεγάλα κτίρια, ενώ όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να επενδύει μακροχρόνια στην Χώρα. Τελευταίο, τόσο μεγάλο, Επενδυτή έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια, από την είσοδο του Watsa σε αρκετούς κλάδους.

Παραμένουμε με αυξημένα μετρητά περιμένοντας μία κατοχύρωση των 1650 και 682 μονάδων σε FTSE25 και ΓΔ, αντίστοιχα. Στον Τραπεζικό συνεχίζουμε να είμαστε τοποθετημένοι, όσο ο κλαδικός του δείκτης δίνει κλεισίματα πάνω από τις 336 μονάδες”.

Σήμερα

Οι ασιατικές αγορές μετοχών σήμερα Τρίτη 23/6 κινήθηκαν ανοδικά μετά από μια γεμάτη αναταράξεις διαπραγμάτευση που προκλήθηκε από συγκεχυμένες δηλώσεις του Λευκού Οίκου σχετικά με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αργότερα να διευκρινίζει ότι το σύμφωνο παρέμεινε «άθικτο».

Το tweet του Trump ενίσχυσε το φρόνημα των συναλλασσόμενων, βοηθώντας τα ΣΜΕ για τον S&P 500 να επιστρέψουν σε θετικά επίπεδα. Οι ασιατικές μετοχές στράφηκαν προς υψηλότερα επίπεδα επίσης γρήγορα, με τον ευρύτερο δείκτη των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας να αυξάνεται 0,71%.

Ο Τραμπ χαλάρωσε τα νεύρα των επενδυτών όταν έγραψε: «Η εμπορική συμφωνία της Κίνας είναι απολύτως ανέπαφη. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουν να τηρούν τους όρους της συμφωνίας. "

Σε απάντηση, ο δείκτης των blue-chip της Κίνας ανέκτησε τις απώλειές του για να περάσει σε άνοδο +0,3%, αλλά μετά τη διακοπή στο δεύτερο μέρος κινήθηκε πτωτικά και η μεταβολή του στις 8:20 δική μας ώρα είναι +0,17%. Ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέβηκε +0,7% και στις 8:20 δική μας ώρα είναι στο +0,99%.

Στην Αυστραλία ο S & P / ASX 200 αυξήθηκε +0,1% και παρέμεινε εκεί, ενώ ο Nikkei της Ιαπωνίας πρόσθεσε +0,8% και στις 8:20 ήταν στο +0,98%.

Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο από το χαμηλό τον Μάρτιο εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το χτύπημα της παγκόσμιας οικονομίας από τις διακοπές λειτουργίας που οφείλονται στον κοροναϊό.

Τα κέρδη οφείλονται στην έντονη τόνωση σχεδόν κάθε κεντρικής τράπεζας σε όλο τον κόσμο και τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, αν και οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα κρατούσαν τους επενδυτές νευρικούς.

Το Πεκίνο τη Δευτέρα ανέφερε τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα νέων κρουσμάτων COVID-19, ενώ νέες περιπτώσεις και νοσηλεία σε αριθμούς ρεκόρ εμφανίστηκαν σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι νέες λοιμώξεις αυξήθηκαν ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική, τη Βραζιλία, ενώ η Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας των ΗΠΑ, μείωσε τους περιορισμούς μετά από 100 ημέρες λουκέτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • ΓΔ
  • UKX



Σχολιασμένα