Talk of the market: Προχωρούν οι τιτλοποιήσεις των τραπεζών

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 11:12
UPD:11:13

Έντονη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές συντηρεί η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία. Σε αυξημένη επιφυλακή οι Αρχές στην Ελλάδα καθώς επιδιώκεται αύξηση των ροών τουριστών με στόχο τη μείωση της ζημιάς στο ΑΕΠ. 

 

Στο Χρηματιστήριο, ζητούμενο για την συνέχεια της ανοδικής κίνησης του Γενικού Δείκτη μεσοπρόθεσμα είναι η διατήρηση του θετικού momentum στις μετοχές των τραπεζών.

Σε JP Morgan και UBS φέρεται να ανέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς τιτλοποιήσεις 7 δισ. ευρώ. Το Project Vega, ύψους 5 δισ. ευρώ, ανέλαβε η JP Morgan και το Project Phoenic, ύψους 2 δισ. ευρώ η UBS. 

 

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020 παρουσίασε έλλειμμα 4,667 δισ. ευρώ σε σύγκριση με έλλειμμα 5,133 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Τον Απρίλιο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε έλλειμμα 1,133 δισ. ευρώ σε σύγκριση με έλλειμμα 1,397 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι.

 

Σε τρεις σημαντικές τουριστικές επενδύσεις αναφέρεται σε μήνυμά του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, εγκαινίασαν το έργο ύψους 420 εκατ. ευρώ στην Koιλάδα Αργολίδας της Dolphin Capital και ξεναγήθηκαν στη νέα πτέρυγα του Costa Navarino της ΤΕΜΕΣ, επένδυση 250 εκατ. ευρώ. Αναφορά κάνει και στην έναρξη εργασιών από την NCH στην Κασσιόπη της Κέρκυρας δίνοντας το μήνυμα: “Πάμε γερά!”.

 

Οι μετοχές της Tέρνα Ενεργειακής διαπραγματεύονται σήμερα στο Χρηματιστήριο χωρίς το μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνοντας μερισματική απόδοση 1,8% (πριν από την παρακράτηση φόρου 5%).

 

Δύο σειρές ομολόγων συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ εξέδωσε η ΟΤΕ plc, θυγατρική του ΟΤΕ. Ειδικότερα, πρόκειται για μία έκδοση ύψους 150 εκατ. ευρώ με λήξη στις 10 Δεκεμβρίου 2020 και μια ύψους 200 εκατ. ευρώ με λήξη στις 10 Ιουνίου 2021. Το κουπόνι για τις δυο εκδόσεις διαμορφώθηκε στο 0,96% και 0,977% αντίστοιχα. Οι νέοι τίτλοι καλύφθηκαν πλήρως από την Deutsche Telekom και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για μερική αναχρηματοδότηση των τίτλων ύψους 628 εκατ. ευρώ της OTE plc με ωρίμανση τον Ιούλιο του 2020.

 

Η Ιntracom Defense ως επικεφαλής 2 ευρωπαϊκών κοινοπραξιώνκατέθεσε προτάσεις για 2 από τα συνολικά 16 έργα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Program-EDIDP), τα οποία και εγκρίθηκαν. Οι προτάσεις της επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 40 υποβληθείσες προτάσεις και τα έργα στα οποία ηγείται είναι συνολικού προϋπολογισμού 13,6 εκατ. ευρώ.

 

Η B&F, βάση των συμβατικών της υποχρεώσεων που απορρέουν από κοινό ομολογιακό δάνειο 25 εκατ. ευρώ προέβη σε επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την ICAP, η οποία την κατέταξε εκ νέου στη διαβάθμιση B (διατήρηση). Επιπλέον στην εταιρεία προστέθηκε αρνητική τάση (negative Outlook) για τους επόμενους 4 μήνες, προκειμένου να επαναξιολογηθεί με νεότερα δεδομένα για τις επιπτώσεις του Covid-19.

 

Οι βασικοί μέτοχοι της Newsphone προχωρούν σε συντονισμό για τον έλεγχο της εταιρείας. Οι μέτοχοι και τα ποσοστά άμεσου και έμμεσου ελέγχου τους στην εταιρεία, με δικαίωμα ψήφου είναι: Γεώργιος Θεοδόσης – Μαλλιούρης, με 32,67%, Τερέζα Θεοδόση με 12,48%, Ευστράτιος Απέργης με 9,93%, Pulclair Company LTD με 7,52% και Panforce LIMITED με 1,16%. Λόγω της Συμφωνίας Μετόχων, οι βασικοί μέτοχοι ασκούν από κοινού 15.337.102 δικαιώματα ψήφου που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55,07% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα