Eλληνικές επενδύσεις 284 εκατ. δολ. στην ΠΓΔΜ

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 09:27

Οι Έλληνες επιχειρηματίες εκδηλώνουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την υλοποίηση επενδύσεων στην ΠΓΔΜ, ιδιαίτερα στους κλάδους των κατασκευών, της αγροτικής οικονομίας, της ενέργειας και του τουρισμού, ενώ το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, αν και ασκεί κάποια επίδραση, δεν είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λήψη των σχετικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Οι διαπιστώσεις αυτές προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τις εργασίες του επιχειρηματικού συνεδρίου ΠΓΔΜ - Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χθες στα Σκόπια μετά από πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ. Η πολιτική κατάσταση διαδραματίζει κάποιο ρόλο, ωστόσο, ανεξάρτητα από τη διαφορά σχετικά με την ονομασία, μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις επένδυσαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα καθώς διέβλεψαν το συμφέρον τους, επεσήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Επενδυτών (International Council of Investors) της ΠΓΔΜ, κ. ¶ρης Βλάχος, προσθέτοντας πως η επιχειρηματική δράση έχει τους δικούς της κανόνες και τη δικιά της λογική.

Οι ελληνικές επενδύσεις τα τελευταία 10 χρόνια, ύψους 284 εκατ. δολ. θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερες αλλά σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνουν πως η οικονομίας της ΠΓΔΜ διαθέτει δυναμικό που μπορεί να αξιοποιηθεί από τις ελληνικές επιχειρήσεις, υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της χώρας, κ. Branko Azeski.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα