Σε τροχιά πτώσης οι μετοχές

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 10:45
UPD:10:49
STAFF

Η αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα, αλλά και οι φόβοι για δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού σε ορισμενες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ρίξει βαριά τη σκιά τους στα χρηματιστήρια. 

Οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βρίσκονται σήμερα σε τροχιά πτώσης, ύστερα από ένα εντυπωσιακό ράλι την Τρίτη, το οποίο έχασε την ορμή του χθες με τις μετοχές όμως να μένουν για δεύτερη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος .

Στη σημερινή πτωτική συνεδρίαση στο στόχαστρο βρίσκεται ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στον αντίποδα κέρδη εξασφαλίζει ο κλάδος λιανεμπορίου. Ξεχωρίζει σε αυτόν το γερμανικό online κατάστημα ένδυσης Zalando με τη μετοχή της να κάνει άλμα 5,3%, αφού εμφάνισε υψηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στη στροφή των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές την περίοδο της καραντίνας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγρφει πτώση 0,5%. 

Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,6%, στη Φραγκφούρτη ο DAX καταγράφει πτώση 0,2% και στο Παρίσι ο CAC 40 είναι στο -0,8%. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με άνοδο 0,2%. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,2% στις 671,13 μονάδες στις 10:45 ώρα Ελλάδος. 

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα