ΜΙG: Εξαγορά του 49,9% της Attica Group

Στα 5,50 ευρώ ανά μετοχή
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 10:29
UPD:10:54

Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί στην απόκτηση, μέσω Χ.Α., ποσοστού συνολικά 49,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Α.Ε. Συμμετοχών στην τιμή των 5,50 ευρώ ανά μετοχή με πωλητές τους βασικούς μετόχους της εταιρείας. H τιμή διαμορφώνει discount 2,18% βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Attica στα 5,62 ευρώ την Τρίτη.

Η συμφωνία μεταξύ της MIG και του βασικού μετόχου της Attica Group κ. Περικλή Παναγόπουλου οριστικοποιήθηκε χθες.

Επισημαίνεται ότι στον Ομιλο της Attica Group ανήκει το 100% των μετοχών της Superfast Ferries, εταιρεία που ελέγχει τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία δρομολογημένα στις γραμμές της Αδριατικής.

Επίσης στον όμιλο Attica ανήκουν τέσσερα πλοία μεταφοράς φορτηγών (ro-ro) ενώ ελέγχει και το 48,550% των μετοχών της επίσης εισηγμένης στο Χ.Α. ακτοπλοϊκές εταιρείας Blue Star η οποία διαθέτει ένα στόλο από οκτώ επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Όπως σημειώνει σήμερα η «Ν», η Blue Star θεωρείται η καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία από άποψη οικονομικών αποδόσεων και συνεισέφερε τα μέγιστα στην κερδοφορία του ομίλου Attica.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται επίσης ότι τόσο στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Group όσο και της Blue Star συμμετέχει με 10,439% και 10,014% αντιστοίχως η εταιρεία Mitica.

Δεν υπάρχει άλλος μέτοχος στις δύο εταιρείες που να ελέγχει επισήμως ποσοστό άνω του 5%. Οπως εκτιμάται, η Marfin θα προχωρήσει στη συνέχεια σε δημόσια προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της Attica κάτι που δεν υποχρεούται να πράξει για την Blue Star.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Περικλής Παναγόπουλος θα διατηρήσει τη θέση του στην εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα