Με 51,3% η MIG στην Attica Group

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:23
UPD:11:29

H Marfin Investment Group (MIG) απέκτησε σήμερα, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της MIG Shipping S.A., από τους βασικούς μετόχους της Attica Group το 49,9% των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 5,50 ευρώ ανά μετοχή. Η MIG κατέχει πλέον συνολικά το 51,3% της Attica.

Ο κ. Περικλής Παναγόπουλος παραμένει πρόεδρος της Attica, ενώ ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού αντιπροέδρου στην εταιρεία.

Επισημαίνεται ότι στον Ομιλο της Attica Group ανήκει το 100% των μετοχών της Superfast Ferries, εταιρεία που ελέγχει τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία δρομολογημένα στις γραμμές της Αδριατικής.

Επίσης στον όμιλο Attica ανήκουν τέσσερα πλοία μεταφοράς φορτηγών (ro-ro) ενώ ελέγχει και το 48,550% των μετοχών της επίσης εισηγμένης στο Χ.Α. ακτοπλοϊκές εταιρείας Blue Star η οποία διαθέτει ένα στόλο από οκτώ επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Όπως σημειώνει σήμερα η «Ν», η Blue Star θεωρείται η καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία από άποψη οικονομικών αποδόσεων και συνεισέφερε τα μέγιστα στην κερδοφορία του ομίλου Attica.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται επίσης ότι τόσο στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Group όσο και της Blue Star συμμετέχει με 10,439% και 10,014% αντιστοίχως η εταιρεία Mitica.

Δεν υπάρχει άλλος μέτοχος στις δύο εταιρείες που να ελέγχει επισήμως ποσοστό άνω του 5%. Οπως εκτιμάται, η Marfin θα προχωρήσει στη συνέχεια σε δημόσια προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της Attica κάτι που δεν υποχρεούται να πράξει για την Blue Star.

Δηλώσεις Π. Παναγόπουλου - Αν. Βγενόπουλου

«Παραμένω πρόεδρος της εταιρείας η οποία με την είσοδο στο εταιρικό κεφάλαιο ενός ισχυρότατου μετόχου όπως είναι η MIG δημιουργεί τις προϋποθέσεις για θεαματική ανάπτυξη. Οι απαιτήσεις που δημιουργούνται από τις εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας επιβάλλουν τη σύναψη συμμαχιών και συγχωνεύσεων για τη σωστή αντιμετώπιση των επιχειρηματικών προκλήσεων», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ τον κ. Παναγόπουλο για την επιλογή της MIG ως του νέου μετόχου πλειοψηφίας και συμμάχου για την περαιτέρω ανάπτυξη της Attica. Είμαι βέβαιος ότι η εταιρεία υπό την ηγεσία του και με τη δική μας πολλαπλή υποστήριξη θα συνεχίσει να παράγει σημαντικές υπεραξίες προς όφελος όλων των μετόχων της».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα