ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2001 15:07

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 23/3/2001, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος χρήσης 2000, 100 δρχ. ανά μετοχή, από την 10/4/2001, με τη σχετική βεβαίωση δικαιούχου μερίσματος του Κ.Α.Α. Δικαίωμα μερίσματος θα έχουν οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. της 2/4/2001. Από την 3/4/2001, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το εν λόγω δικαίωμα. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει από την 10/4/2001. Την 9/4/2001, ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος, οι σχετικές βεβαιώσεις του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, θα βρίσκονται στη διάθεση όλων των μετόχων μέσω των χειριστών τους (Τράπεζες ή Χρηματιστηριακές Εταιρίες). Κατά την ίδια Τακτική Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε: α) η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από τη διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, κατά 286.615.000 δρχ. και β) η μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας σε ευρώ με στρογγυλοποίηση της τελευταίας προς τα άνω κατά 2,155 δρχ. ώστε αυτή να ανέλθει σε 0,74 ευρώ. Μετά τα ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 98.420.000 ευρώ και διαιρείται σε 133.000.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,74 ευρώ η κάθε μία.

ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Μέρισμα 30 δρχ. ανά μετοχή για τη χρήση του 2000 αποφάσισε και θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, η βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. Απόφαση που εντάσσεται στην μερισματική πολιτική της εταιρίας και ενισχύεται και από τον αυξημένο ρυθμό των πωλήσεων της κατά το πρώτο δίμηνο του 2001. Ανάλογου ύψους μέρισμα δόθηκε και στη χρήση του 1999, το οποίο διανεμήθηκε και στους νέους μετόχους τη εταιρίας, που εισήχθη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α. τον Απρίλιο του 2000. Συμπληρώνοντας σχεδόν ένα χρόνο διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο Χ.Α.Α. η διοίκηση της ΑΚΡΙΤΑΣ, στο πλαίσιο της μερισματικής πολιτικής της, κατέληξε στην απόφαση να προτείνει μέρισμα στα ίδια επίπεδα με της εταιρικής χρήσεως του 1999, καίτοι η κερδοφορία της σημείωσε ελαφρά μείωση κατά το 2000. Το προς διανομή μέρισμα της ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις εταιρίες του κλάδου, που είναι εισηγμένες σήμερα στο Χ.Α.Α. Κατά τους δύο πρώτους μήνες της τρέχουσας χρήσεως ο κύκλος εργασιών της ΑΚΡΙΤΑΣ παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 20% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2000. Η έναρξη λειτουργίας σε σύντομο χρόνο του Συγκροτήματος στη Μαγούλα Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει Κέντρο Διανομής και μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο, επιτρέπει από τις αρχές του έτους στην εταιρία την επέκταση του δικτύου διανομής της σε όλες τις περιοχές της χώρας, γεγονός που συμβάλλει αποφασιστικά και στην αύξηση των πωλήσεων της. Σε αυτή τη φάση, εξάλλου, εγκαθίσταται και συναρμολογείται ο μηχανολογικός εξοπλισμός στην νέα μονάδα επένδυσης με μελαμίνη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 δις δρχ. Εκτιμάται ότι στα τέλη Απριλίου θα είναι δυνατή η έναρξη της δοκιμαστικής παραγωγής της μονάδος, που θα είναι έτοιμη προς πλήρη λειτουργία εντός του Μαϊου. Ταυτόχρονα, μετά την παραγγελία του κορμού του μηχανολογικού εξοπλισμού για τη νέα μονάδα παραγωγής μοριοσανίδος, υπογράφονται συμβάσεις για την αγορά και των συμπληρωματικών μηχανημάτων, που θα έχουν παραδοθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2002, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία της μονάδος το Μάιο του επόμενου έτους. Για το γραφείο Τύπου της εταιρίας: κα Αθηνά Καλαϊτζόγλου, τηλ. 0977971317.»

ΜΑΧΙΜ - Κ.Μ. ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920, και τις τροποποιήσεις των διατάξεων που ενσωματώθηκαν στο ΦΕΚ 46/2001, η εταιρία ΜΑΧΙΜ - Κ.Μ. ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2001 αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών της εταιρίας, με σκοπό τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, μέχρι του 10% του συνόλου των μετοχών και μέχρι της τιμής των 1.500 δρχ. (4,40 ευρώ) για το χρονικό διάστημα από 24/3/2001 έως 23/3/2002.

Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας γνωρίζουμε ότι δυνάμει της από 12/3/2001 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. τροποποιήθηκε η εκπροσώπηση της ως άνω εταιρίας, λόγω αποχωρήσεώς του κ. Αθανασίου Λεμπέση από την εταιρία. Η νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρίας Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. και η ανάθεση αρμοδιοτήτων έχει ως κατωτέρω: Η άσκηση όλων γενικά των αρμοδιοτήτων, καθηκόντων, δικαιωμάτων και εξουσιών του Διοικητικού Συμβουλίου που αναφέρονται στο καταστατικό της εταιρίας, καθώς και κάθε άλλου καθήκοντος, εξουσίας, δικαιώματος, αρμοδιότητος, που δεν απαγορεύεται από το Νόμο ή το καταστατικό, έστω και αν δεν αναφέρονται ρητά σε αυτό, καθώς και η εκπροσώπηση της εταιρίας ενώπιον οιασδήποτε Αρχής, Οργανισμού και οποιουδήποτε Δικαστηρίου και γενικά Φυσικών και Νομικών προσώπων, ενεργείται με την από κοινού υπογραφή, κάτω από την εταιρική σφραγίδα, δυο εκπροσώπων και ειδικότερα: Οταν η μία υπογραφή είναι ενός εκ των κ.κ. Μαρίνου Ι. Παράβαλου, Νικολάου Α. Απέργη, Εμμα νουήλ Α. Σκούρτη και Περικλή Ν. Κάτσου, τότε η άλλη θα είναι ενός εκ των κ.κ. Παύλου Φουρλή του Ιωάννη, Βασιλείου Φουρλή του Στυλιανού, Οδυσσέα Δημητριάδη του Κωνσταντίνου, Ιωάννη Λιούπη του Παναγιώτη, Ιωάννη Κολίτση του Ανδρέα και Παναγιώτη Χαχάμη του Κίμωνα.»

SEAFARM IONIAN A.E.

Η εταιρία SEAFARM IONIAN A.E. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξής της, η Seafarm Ionian AE, προχώρησε σε εξαγορά ποσοστού 50,2% της εταιρείας "Οκτάπους ΑΕ". Η εν λόγω εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών και διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις ανάπτυξης ψαριών καθώς και ιχθυογεννητικό σταθμό στην Πελοπόννησο. Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας ξεπέρασαν το ποσόν των 5 δις δρχ το 2000 και τα καθαρά κέρδη προ φόρων τα 600 εκ. δρχ. Για το τρέχον έτος οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 δις δρχ. και τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 700 εκ. δρχ. Η εταιρεία "Οκτάπους" είχε υποβάλει αίτηση εισαγωγής στο ΧΑΑ. Με την εξαγορά αυτή ο όμιλος της Seafarm Ionian ενισχύει σημαντικά τη θέση του στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας με συνολική ετήσια παραγωγή η οποία προβλέπεται ότι φέτος θα ξεπεράσει τους 10.000 τόνους. Ακόμη περισσότερο, η Seafarm Ionian καθίσταται η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα στην Ελλάδα, καθώς ο όμιλος διαθέτει πλέον 3 εκκολαπτήρια, ενώ παράλληλα προωθεί τη δημιουργία ενός επιπλέον με σκοπό να ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τη δυναμικότητά του. Η ενίσχυση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές απαιτεί ενίσχυση της εξωστρέφειάς της με εξαγορές και νέες συνεργασίες τις οποίες και εμπράκτως η διοίκηση της Seafarm Ionian στηρίζει μέσα από την υλοποίηση των σχεδίων τα οποία έχει εξαγγείλει. Στα πλαίσια των επενδυτικών δραστηριοτήτων της το πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την άμεση λειτουργία του νέου ιχθυογεννητικού σταθμού, την ίδρυση νέων μονάδων παραγωγής και συσκευαστηρίων και την επέκταση του δικτύου διάθεσης στο εξωτερικό με τη δημιουργία νέων εταιρειών. Εξάλλου σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησής της για τον όμιλο, τα έσοδα από πωλήσεις το 2001 θα ανέλθουν στα 24 δις δρχ. και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 2,5 δις δρχ. Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις το p/e για την τρέχουσα χρήση θα διαμορφωθεί στο 12 έναντι 17 που ήταν τον περασμένο χρόνο. Το 2000 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της από πωλήσεις παρουσίασε μία εντυπωσιακή άνοδο καθώς διαμορφώθηκε στα 16,8 δις δρχ. έναντι 3,47 δις δρχ. το 1999. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν στο ποσό του 1,7 δις δρχ. έναντι 771 εκατ. το 1999.»

ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.

Κατ’ εφαρμογήν των παρ. 1 και 4 του άρθρου 10 της Απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε σχέση με την από 25/1/2001 προαναγγελία της εταιρίας ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ για την εκτέλεση εντός 3 μηνών, πωλήσεων 350.000 μετοχών της ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε. μέσω του κωδικού που στην εταιρία ΑΧΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. η εταιρία ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ διατηρεί, η εταιρία ΑΧΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι: κατά τους πρώτους 2 μήνες (26/1/2001 – 26/3/2001) στα πλαίσια της ανωτέρω προαναγγελίας η εταιρία ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ προέβησαν σε πωλήσεις 359.750 μετοχών της ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.

ΑΒΕΠΕ ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Ε.

Α/ Στα πλαίσια της παρ. 1 άρθρου 10 της 5/204/14.11.2000 Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και δεδομένου ότι ο κ. Θεμιστοκλής Βαράγκης κατέχει ποσοστό άνω του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΑΒΕΠΕ ΒΑΡΑΓΚΗΣ ΑΕ, με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. προαναγγέλει την εξής συναλλαγή: 1. Συναλλασσόμενοι: Αγοραστής: Δημήτριος Βαράγκης. Πωλητής: Θεμιστοκλής Βαράγκης. 2. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγής: 639.383 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ή 10% του μετοχικού κεφαλαίου. 3. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγής: Παρασκευή 30/3/2001. 4. Μέλος Χ.Α.Α. που διαμεσολαβεί για τον Πωλητή: HSBC ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ. 5. Πρόσθετα στοιχεία: Συναλλαγή πακέτου. Β/ Στα πλαίσια της παρ. 1 άρθρου 10 της 5/204/14.11.2000 Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και δεδομένου ότι ο κ. Δημήτριος Βαράγκης κατέχει ποσοστό άνω του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΑΒΕΠΕ ΒΑΡΑΓΚΗΣ ΑΕ, με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. προαναγγέλει την εξής συναλλαγή: 1. Συναλλασσόμενοι: Αγοραστής: Δημήτριος Βαράγκης. Πωλητής: Θεμιστοκλής Βαράγκης. 2. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγής: 639.383 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ή 10% του μετοχικού κεφαλαίου. 3. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγής: Παρασκευή 30/3/2001. 4. Μέλος Χ.Α.Α. που διαμεσολαβεί για τον Αγοραστή: ALPHA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. 5. Πρόσθετα στοιχεία: Συναλλαγή πακέτου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΚΡΙΤ
  • ΒΑΡΓ



Σχολιασμένα