Θετικά σχόλια ΣΕΒ για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 17:28

Εικόνα υγιούς δημοσιονομικής διαχείρισης προβάλλει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2008, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ:

«Οι προθέσεις είναι ορθές. Οι γενικές κατευθύνσεις που χαράσσονται είναι απαραίτητες με βάση τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ε.Ε. και την πολιτική ευθύνη για μία βιώσιμη, μεσοπρόθεσμα, πορεία της οικονομίας. Το προσχέδιο, αναδεικνύει ταυτόχρονα, τα εξαιρετικά στενά περιθώρια μέσα στα οποία μπορεί πλέον να κινηθεί η δημοσιονομική διαχείριση της χώρας μας. Το τεράστιο βάρος του δημόσιου χρέους αποτελεί ουσιαστική τροχοπέδη στην άσκηση της επιθυμητής κοινωνικής πολιτικής, αφού δεν φαίνεται εφικτό να εκπληρωθεί η νομοθετημένη δέσμευση για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο ΣΕΒ χαρακτηρίζει πολύ φιλόδοξο το στόχο για άντληση πρόσθετων εσόδων ύψους έξι δισ. ευρώ, ενώ τονίζει ότι «η δημοσιονομική διαχείριση μπορεί να είναι ελαστική. Τα εισοδήματα των εργαζομένων, όμως, δεν είναι. Τα έσοδα αυτά δεν πρέπει να προέλθουν από νέες φορολογικές επιβαρύνσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα