Ψηφιακό δρόμο υψηλών ταχυτήτων ανοίγει για τις επιχειρήσεις η Cosmote

Sponsored Content
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 16:07
UPD:16:07

Ένα νέο ψηφιακό δρόμο υψηλών ταχυτήτων ανοίγει η Cosmote για τις επιχειρήσεις, μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, που σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε 180.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα που φτάνει μέχρι το κτίριο, για εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps. Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η έξαρση του covid-19 στη χώρα μας, η COSMOTE έχει προσθέσει 30.000 νέες γραμμές FTTH, από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, μία αύξηση της τάξης του 20% σε ετήσια βάση.

Πάντως η πανδημία ανέδειξε ακόμη περισσότερο την ανάγκη των επιχειρήσεων να στραφούν σε λύσεις τεχνολογίας, με υψηλές απαιτήσεις σε διαδικτυακές υποδομές. Τα ψηφιακά μέσα και οι υπερυψηλές ταχύτητες Ιnternet είναι απαραίτητα εργαλεία για να λειτουργούν οι επιχειρήσεις αποτελεσματικά και σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για μεγάλες ταχύτητες Internet καταγράφει συνεχώς αύξηση, μιας και, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, είναι το εργαλείο για την ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Προς επίτευξη λοιπόν του στόχου της ψηφιακής μετάβασης των ελληνικών επιχειρήσεων, έρχεται να προστεθεί η δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μέσω του οποίου, εκτός από τους ιδιώτες, πλέον και οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ για σύνδεση FTTH. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με 13 ευρώ/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Οι επιχειρηματίες μπορούν να ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband στο site www.sfbb.gr.

Για τις επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν πρόσβαση σε FTTH, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack, με 100% εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps και δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps. Οι επιχειρηματίες μπορούν να μπουν στο cosmote.gr και να δουν άμεσα αν υπάρχει δυνατότητα για FTTH στην περιοχή τους.

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας. Στόχος είναι το FTTH να γίνει διαθέσιμο σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το τέλος του  2020. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα