Ε. Σβάιτσερ (DIHK): Από το άνοιγμα των συνόρων εντός της ΕΕ μπορεί να ξεκινήσει παγκόσμια ώθηση στην οικονομία

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 16:12
UPD:16:14
Shutterstock

Το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (DIHK) χαιρετίζει το άνοιγμα των συνόρων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένει από αυτό ώθηση της παγκόσμιας και της γερμανικής οικονομίας και θεωρεί πως μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δεύτερο πακέτο στήριξης.

«Από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων μπορεί να ξεκινήσει μια παγκόσμια ώθηση στην οικονομία, έτσι ώστε να επανεκκινήσει το διεθνές εμπόριο και να μπορέσει να εξασφαλίσει ξανά ευημερία και θέσεις εργασίας στη Γερμανία», δήλωσε ο πρόεδρος του DIHK  Έρικ Σβάιτσερ σε συνέντευξη του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Thüringer Allgemeine, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α.).

«Για να αναθερμανθεί ξανά η γερμανική οικονομία, είναι σημαντικό να αυξηθεί η ζήτηση για τα γερμανικά προϊόντα και τις υπηρεσίες και πάλι παγκοσμίως. Επομένως, το άνοιγμα των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Δευτέρα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δεύτερο πακέτο τόνωσης για τη γερμανική οικονομία - και χωρίς να κοστίσει στο κράτος ούτε ένα λεπτό», υπογράμμισε  ο Πρόεδρος του DIHK.  

Ο Σβάιτσερ δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι «οι ταξιδιωτικές οδηγίες για 160 χώρες παραμένουν εν ισχύει» και ζητά «το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού  παγκοσμίως». Μεταξύ άλλων, οι ταξιδιωτικές οδηγίες εξακολουθούν να ισχύουν για τις σημαντικές αγορές γερμανικών προϊόντων των ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας.

Τέλος ο πρόεδρος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (DIHK) τόνισε πως «Η παγκόσμια οικονομία δεν λειτουργεί μόνο με τηλεδιάσκεψη. Ειδικότερα, στο εξαγωγικό εμπόριο, είναι σημαντικό να μεταφέρονται τα πάσης φύσεως αγαθά, να υπάρχουν προσωπικές επαφές των επιχειρηματικών εταίρων κατά τη διαπραγμάτευση νέων παραγγελιών ή να εγκαθίσταται επί τόπου ένα νέο μηχάνημα. Αυτό θα πρέπει να γίνει εφικτό χωρίς να χρειάζεται να παραμείνει κάποιος σε καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν ή μετά από μια επίσκεψη στο εξωτερικό».

Πηγή: Funke-Mediengruppe, ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα