Θερμό το καλοκαίρι για τις υπό επιτήρηση εισηγμένες

Αναζητούνται οι λύσεις για την επιχειρηματική τους επιβίωση
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 19:40
UPD:19:40
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Ανέστη Ντόκα
[email protected]

Οι εισηγμένες εταιρείες που είναι σε καθεστώς επιτήρησης θα βγάλουν ειδήσεις αυτό το καλοκαίρι στο χρηματιστήριο. Ο λόγος είναι προφανής. Οι διοικήσεις τους  πρέπει να βρούνε λύσεις για την επιχειρηματική τους επιβίωση. Είτε θα πωλήσουν τα πλειοψηφικά πακέτα σε λευκούς ιππότες είτε οι πιστώτριες τράπεζες θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς για να διασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους. Οι 24 εισηγμένες υπό επιτήρηση εταιρείες αποτελούν από μόνες τους μία ξεχωριστή κατηγορία στην αγορά με εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους.

Μπήτρος - ΣΙΔΜΑ

Η πρώτη μεγάλη είδηση πριν εισέλθει το καλοκαίρι ήταν η συμφωνία για τη συγχώνευση Μπήτρος-ΣΙΔΜΑ. Έτσι ο κλάδος της επιτήρησης θα έχει 23 εταιρείες, εκτός κι εάν υπάρξει διαγραφή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών Μπήτρος-ΣΙΔΜΑ πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Η απορρόφηση θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΙΔΜΑ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των μετόχων της Μπήτρος. Η ΣΙΔΜΑ θα αποκτήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία από την πρώην ανταγωνίστρια εταιρεία Μπήτρος και οι μέτοχοι της τελευταίας θα λάβουν το 25% των μετοχών της ΣΙΔΜΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα