«Διερευνητική» συνάντηση Β. Μαγγίνα - ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 12:18
UPD:13:28

«Η ΑΔΕΔΥ επιθυμεί τον διάλογο, το κλειδί, όμως, το έχει η κυβέρνηση, η οποία –όπως είπε- θα πρέπει να καταδείξει εάν σκοπεύει να δώσει λύση ή να φαλκιδεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, μετά τη «διερευνητική», όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή του με τον υπουργό Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα.

«Ο διάλογος έχει νόημα μόνο εάν το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης το επιτρέπει (κάτι που μέχρι σήμερα δεν προκύπτει αλλά και σήμερα είναι ασαφές)... Εάν επιθυμεί η κυβέρνηση, εμείς είμαστε έτοιμοι για ένα διάλογο για τα πραγματικά όμως προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν είμαστε όμως έτοιμοι σε διαδικασίες που οδηγούν σε τυφλά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Παπασπύρος και ζήτησε τη δημοσιοποίηση των θέσεων της κυβέρνησης.

«Με δεδομένο ότι οι θέσεις, οι διεκδικήσεις, οι προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος είναι γνωστές, η δημοσιοποίηση των θέσεων της Κυβέρνησης π.χ. για τη χρηματοδότηση θα ήταν μια στάση που θα προσέδιδε ουσία στην πρόταση για διάλογο», είπε.

Ο κ. Μαγγίνας συναντήθηκε και με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τον ΣΕΒ.

Μετά και τις σημερινές επαφές, οι επόμενες κινήσεις που αναμένονται είναι η δημοσιοποίηση του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, της επονομαζόμενης «Επιτροπής Σοφών», που θα γίνει εντός των αμέσως επομένων ημερών (πιθανόν και αύριο), η δημοσιοποίηση τμήματος της μελέτης που θα αφορά στο ΙΚΑ και τον ΟΓΑ και η έκθεση μελέτης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το σύστημα που θα δημοσιοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα