Στη δίνη των φημών ο όμιλος MIG

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 10:15
EUROKINISSI

Από την έντυπη έκδοση

H χθεσινή κατάρρευση (-20,98%) της μετοχής της MIG, που έκλεισε στο 0,061 ευρώ με αυξημένο όγκο που κάλυψε το 36% του συνολικού όγκου συναλλαγών της συνεδρίασης, προέκυψε έπειτα από έντονη φημολογία στη χρηματιστηριακή αγορά για πάγωμα της συμφωνίας με την ιρλανδική Comer.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιρλανδικός όμιλος φέρεται να μην έχει συμφωνήσει με την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς και μπορεί να επανέλθει στο μέλλον με νέα πρόταση και νέες παραδοχές. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς για τα δάνεια της MIG ζητούσε από την Comer 430-435 εκατ., ωστόσο η Comer φαίνεται ότι στην παρούσα φάση έχει κατεβάσει τον πήχη στα 350 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η εισηγμένη, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, επαναλαμβάνει ότι δεν διαθέτει οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία σχετικά με ενδεχόμενη μεταβίβαση δανείων που έχουν χορηγηθεί στην εταιρεία ή μετοχών της εταιρείας από τη δανείστρια και μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. προς τρίτους.

Αποτελέσματα 2019

Ο εισηγμένος όμιλος την παρελθούσα χρήση εμφάνισε ενοποιημένες ζημιές μετά από φόρους ύψους 32,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδοφορίας 47,00 εκατ. ευρώ το 2018. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας στα αποτελέσματα του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Παπανικολάου τόνισε: «Είναι σαφές ότι ο όμιλος MIG μέσω του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου του και την παρουσία του σε ισχυρούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας που συνδέονται με την ανάκαμψη της χώρας την επόμενη μέρα (τουρισμός, τρόφιμα), θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά, που όλοι πλέον γνωρίζουμε, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα