Fourlis: Rebound πωλήσεων μετά από απώλειες 48 εκατ. ευρώ στο lockdown

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 14:23
UPD:14:25

Στα 48 με 49 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν οι απώλειες του lockdown για τον όμιλο Fourlis στο α’ εξάμηνο ενώ η ανάκαμψη αναμένεται ταχεία δεδομένων των μηνυμάτων από τις επιδόσεις του Μαΐου και του Ιουνίου. 

Μετά από μια χρονιά κατά την οποία πέτυχε επέκταση της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών στα δίκτυα των καταστημάτων ΙΚΕΑ και Intersport - The Athlete’s Foot, αύξηση μεριδίων και πωλήσεων 4% (με αύξηση 2,3% για την Ελλάδα), σε συνέχεια της σχετικής βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ο όμιλος Fourlis ανασυντάσσει τις δυνάμεις του για να βγει πιο ισχυρός από την νέα κρίση που φέρνει η πανδημία.  

Ο επικεφαλής του ομίλου, Βασίλης Φουρλής στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρεία του σήμερα, αναφέρθηκε στις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στις 4 προτεραιότητες της διοίκησης: 

  1. Ασφάλεια εργαζόμενων και πελατών εφαρμόζοντας υγειονομικά πρωτόκολλα
  2. Εξασφάλιση και διατήρηση υγιούς ρευστότητας για να παραμείνει ισχυρός ο όμιλος μετά την κρίση απολαμβάνοντας μεγαλύτερα μερίδια
  3. Διαχείριση του κόστους - ενοίκια και κόστος προσωπικού, σε συνδυασμό με την κρατική βοήθεια προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες
  4. Εντατικοποίηση διαδικασιών στο e-commerce του ομίλου

Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή εν μέσω πανδημίας έγινε πρόβλεψη για απώλειες 45-50 εκατ. ευρώ λόγω του lockdown και πλέον φαίνεται ότι οι απώλειες στο α’ εξάμηνο θα διαμορφωθούν σε 48 εκατ. ευρώ. Σχολίασε δε την απόδοση των πωλήσεων του ομίλου τον Μάιο, όπου η πτώση είναι μόλις 15%. Ως αποτέλεσμα προβλέπει τον Ιούνιο να πετυχαίνει πωλήσεις αντίστοιχες με τις περσινές.

«Ακόμα δεν έχουμε δει την πλήρη επίπτωση της ύφεσης, η οποία θα ξεδιπλωθεί το φθινόπωρο κι αυτό θα επηρεάσει τις πωλήσεις, διότι έχουμε εξάρτηση από το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών», τόνισε ο κ. Φουρλής προσβλέποντας σε εκτόνωση των επιπτώσεων της κρίσης νωρίς το 2021.

Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 66,83% ενέκρινε μεταξύ άλλων τη μη διανομή μερίσματος για την χρήση του 2019. Τα κέρδη του 2019 αποφασίστηκε να μεταφερθούν στη χρήση 2020, προκειμένου να θωρακιστεί η χρηματοοικονομική επάρκεια του ομίλου από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα