Alcatel-Lucent: Πιθανά προβλήματα στη συνεργασία με AT&T

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 10:38

Η ALCATEL-LUCENT ενδεχομένως να «χάσει έδαφος» στη συνεργασία της με την AT&T, καθώς η σουηδική ανταγωνίστριά της Ericsson ευνοείται από την αδυναμία της ίδιας να ανταποκριθεί στις συμφωνίες που έχει συνάψει για κινητά τηλέφωνα βασισμένα στην τεχνολογία 3G.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα των Financial Times,σύμφωνα με το οποίο, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνίας παγκοσμίως αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο της Ericsson σε σχετική συμφωνία που είχε συνάψει το 2004 με την σουηδική εταιρεία, την Lucent και την Siemens.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, αξίας δύο δισ. δολ., το μερίδιο της Ericsson αναλογεί σε 900 εκατ. δολ., της Lucent σε 700 εκατ. δολ. και της Siemens σε 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι FT, η ΑΤ&Τ σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο της Ericsson σε πάνω από 50%, καθώς η Alcatel καθυστερεί στην προμήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές προσκείμενες στο θέμα, η AT&T είχε σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο να μειώσει τους συνεργάτες της σε δύο, ακυρώνοντας ουσιαστικά το συμβόλαιό της με την Alcatel-Lucent, ωστόσο προς το παρόν έχει αναβάλλει αυτή την επιλογή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα