Χρηματιστήρια: Τραπεζικό ράλι στην Ευρώπη

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 10:50
UPD:10:55
STAFF

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκονται σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,74% με τις τράπεζες της Ευρωζώνης να κάνουν άλμα 2,5%. Το ράλι των τραπεζών πυροδοτούν πληροφορίες του Reuters, που θέλουν την ΕΚΤ να σχεδιάζει νέο σχήμα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, που θα προκύψουν από την πανδημία και την βαθύτατη οικονομική κρίση. Οι προβολείς πέφτουν στην Commerzbank, με τη μετοχή της ενισχύεται 3,9%, μετά το αίτημα του αμερικανικού επενδυτικού fund Cerberus για αλλαγές στο εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής τράπεζας. 

Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,58%, ενώ ο Dax στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφουν άνοδο 0,7% και 0,8% αντίστοιχα. Άνοδος 0,73% και για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη περίπου 0,8% ο Γενικός Δείκτης προσεγγίζει τις 685 μονάδες. Οι τράπεζες ξεχωρίζουν και στο ελληνικό χρηματιστήριο με κέρδη 1,5%. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα