ΓΣΕΕ: «Επιτροπή κυβερνητικών "λαγών" η "Επιτροπή Σοφών"»

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 12:16
UPD:12:20

Το χαρακτηρισμό «Επιτροπή κυβερνητικών "λαγών"» χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για την Επιτροπή «Σοφών» για το Ασφαλιστικό, με αφορμή τις διαρροές του πορίσματος Αναλυτή στον Τύπο.

«Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προτάσεις της Επιτροπής "Σοφών" δικαιώνουν πλήρως το χαρακτηρισμό που της δώσαμε ως επιτροπή κυβερνητικών "λαγών", τις ενστάσεις και την άρνηση συμμετοχής σ’ αυτήν της ΓΣΕΕ», παρατήρησε ο κ.Γιάννης Παναγόπουλος.

«Σήμερα αποκαλύπτεται πλήρως ο μονομερής και αντιασφαλιστικός της ρόλος», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε: «Οι προτάσεις και όσα εισηγείται, οδηγούν όχι μόνο στην δραστική περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (όρια ηλικίας, ποσοστά σύνταξης), αλλά και στην πλήρη ανατροπή του χαρακτήρα της Δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την αντικατάστασή της με επαγγελματική ιδιωτική ασφάλιση. Είναι πλήρως ξεκάθαρο ότι αυτού του είδους οι προσεγγίσεις σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης και διαπραγμάτευσης».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος, «το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας είναι πρόβλημα πόρων και εσόδων και όχι παροχών. Αν δεν στραφεί σ’αυτή την κατεύθυνση η συζήτηση, δεν υπάρχει έδαφος και λόγος συζητήσεων».

Και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατέληξε λέγοντας: «Απόπειρα να οδηγηθεί από την κυβέρνηση η συζήτηση στο μονόδρομο των προτάσεων Αναλυτή αποτελεί για τα συνδικάτα αιτία κοινωνικών συγκρούσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα