Π. Καμμένος: Aπό το μηδέν ξεκινά ο σχεδιασμός στην ακτοπλοΐα

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 12:51

«Για την ακτοπλοΐα ξεκινά ένας σχεδιασμός από το μηδέν», δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 o υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε ο υπουργός, «πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι από τη στιγμή που το κράτος και η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν καινούργιους στόλους με μακροχρόνια συμβόλαια και επιδοτούν τις γραμμές αυτές για το χειμώνα, έχουν και εκείνοι συμφέρον και επενδύσεις να κάνουν και να πάρουν καινούργια καράβια και να τα βάλουν στις γραμμές. Αν πάρουν από τις γραμμές τα πλοία το χειμώνα, δεν πρόκειται να πληρωθούν. Οι άγονες γραμμές το χειμώνα είναι επιδοτούμενες, είναι οι γραμμές που αν δεν τις κάνουν δεν θα πληρωθούν και θα τις πάρει κάποιος άλλος».

«Σε ένα μήνα θα ακούσετε ότι θα γίνει η διασύνδεση νησιών με ανταποκρίσεις συγκεκριμένες. Θα μπορείς να πας από τον Πειραιά στην Αμοργό πχ και παράλληλα από τη Νάξο ή την Πάρο θα υπάρχει ανταπόκριση με το καράβι που έρχεται από τον Πειραιά κατευθείαν από την Αμοργό. Αυτό θα γίνει και για το χειμώνα. Το 2008 και το 2009 θα είναι οι καλύτερες εποχές για το Αιγαίο μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα