Φ. Καραβίας: Η οικονομία θα καλύψει τις απώλειες το 2021

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 15:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Την πρόβλεψή του ότι η ελληνική Οικονομία θα ανακάμψει περισσότερο από το προσδοκώμενο το 2021, καλύπτοντας τις μεγαλύτερες αν όχι όλες τις απώλειες που θα καταγράψει το 2020, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ελλάδας στο αυξημένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που, σε συνδυασμό με την επικείμενη στήριξη από την ΕΕ, τον κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξο,

Μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank αναφέρθηκε και στη συμφωνία της τράπεζας με την doValue, υπογραμμίζοντας πως «μετά τη συμφωνία, η Eurobank προηγείται των άλλων ελληνικών τραπεζών στη μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων και εστιάζει τώρα στη  χορήγηση δανείων». Όπως ανέφερε, ο δείκτης NPE της Eurobank που διαμορφώνεται στο 15,6% με κάλυψη 60% «ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Eurobank έχει «ήδη επεκτείνει το βιβλίο των δανείων στις επιχειρήσεις κατά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ το 2020», ενώ αναμένει αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα την πώληση του ποσοστού συμμετοχής της 80% στη μονάδα της διαχείρισης δανείων FPS στην ιταλική εταιρεία doValue, καθώς και ενός μέρους των ομολόγων ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής σειράς κατάταξης (junior notes) της τιτλοποίησης μεικτού χαρτοφυλακίου απαιτήσεων NPE ύψους 7,5 δισ. ευρώ (έργο Cairo).

naftemporiki.gr. με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα