Συνάντηση Καραμανλή με τον γ.γ. του ΙΜΟ

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 13:18

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ), Ευθύμιο Μητρόπουλο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργου Βουλγαράκη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ.Βουλγαράκης σημείωσε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας το γεγονός ότι ο γ.γ. του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας, είναι Έλληνας.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν ζητήματα της διεθνούς ναυτιλίας, όπως η ασφάλεια των πλοίων, η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και οι πρωτοβουλίες του Διεθνή Οργανισμού. Παράλληλα συζητήθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στα εν λόγω ζητήματα και συγκεκριμένα οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο κ. Μητρόπουλος.

Ερωτηθείς εξάλλου για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στη Μυτιλήνη για το θέμα και όπως είπε, έπεται μία ακόμη με τους συναρμόδιους υπουργούς. «Το θέμα χρειάζεται πολλή προσοχή και το αντιμετωπίζουμε με πολλή μεγάλη περίσκεψη», δήλωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα