Βρετανία: «Πράσινο φως» από τον Γκ.Μπράουν για το Crossrail

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 13:49

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση -μετά από χρόνια διαβουλεύσεων- του έργου Crossrail, που αφορά την κατασκευή μία νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο Λονδίνο, συνολικού ύψους 15 δισ. στερλίνων, έδωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Η νέα σιδηροδρομική σύνδεση θα διασχίζει το Λονδίνο από ανατολή προς δύση, συνδέοντας κυρίως το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο του City με το αεροδρόμιο του Heathrow, συμβάλλοντας έτσι στην αποσυμφόρηση του λονδρέζικου συγκοινωνιακού δικτύου. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα θα χρησιμοποιείται από 70.000 επιβάτες.

Στο έργο του Crossrail μετέχουν από κοινού σε ποσοστό 50% η κάθε πλευρά, το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών και η εταιρεία TfL (Transport for London).

Αφού αναφερθηκε στη σημασία του έργου τόσο για τη βρετανική πρωτέυουσα όσο και γενικότερα για τη βρετανική οικονομία, ο κ. Μπράουν ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία επιτρέπει την έναρξη των εργασιών το 2010. Η νέα σιδηροδρομική γραμμή αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2017.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα