Βαθύ κόκκινο στα ταμπλό της Ευρώπης- Σφυροκόπημα στις τράπεζες

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 11:41
UPD:11:46
STAFF

Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι κατά τις πρώτες ώρες των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Βάζουν στο στόχαστρο τις μετοχές των τραπεζών και άλλων κλάδων, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον οικονομικό κύκλο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Εurope 600 καταγράφει πτώση της τάξης του 0,9%, ενώ ο Euro Stoxx 50 με τα βαριά χαρτιά της ζώνης του ευρώ υποχωρεί 1,3% όσο και ο DAX στη Φραγκφούρτη. Απώλειες 1,24% εμφανίζει ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τις ιταλικές μετοχές με τον FTSE MIB στο -1,87%. 

Ο δείκτης των τραπεζών της Ευρωζώνης (.SX7Ε) κάνει βουτιά 4,5%. Πρόκειται για την πρώτη ημέρα πτώσης ύστερα από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν επίσης οι κλάδοι ταξιδιών- αναψυχής, αυτοκινήτου και ασφαλιστικών εταιρειών, που τις προηγούμενες ημέρες ήταν μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών της αγοράς. 

Το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη ρίχνει τη σκιά του και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,9% στις 676,94 μονάδες στις 11:40 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο οι τραπεζικές μετοχές αντιστέκονται προς το παρόν στις πιέσεις, με τον δείκτη τους να παραμένει οριακά σε θετικό έδαφος. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα