Ελαφρά διαφοροποίηση του χαλκού

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 08:38

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χαλκός στη Σαγκάη, μετά τις διακοπές μας εβδομάδας στην Κίνα λόγω εθνικής εορτής, σε συνδυασμό με τον δείκτη μετάλλων στο London Metal Exchange (LME) που δεν κατάφερε να σημειώσει αρκετή άνοδο, καθώς οι επενδυτές προετοιμάστηκαν για την ετήσια εβδομάδα συγκεντρώσεων του κλάδου, από σήμερα.

Στο LME ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 2,4% από το κλείσιμο των αγορών στη Σαγκάη στις 28 Οκτωβρίου, μετά την απεργία των εργαζομένων στο Περού.

Ο χαλκός για παράδοση Δεκεμβρίου στη Σαγκάη σημείωσε άνοδο έως 710 γιουάν, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 68.770 γιουάν (9.166 δολ.) ο μετρικός τόνος και σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 68.010 γιουάν ο τόνος στις 10:12 π.μ., τοπική ώρα. Ο ψευδάργυρος υποχώρησε 2,3%, φθάνοντας στα 26.500 γιουάν ο τόνος την ίδια ώρα.

Στο LME ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες διαπραγματεύθηκε 0,7% χαμηλότερα, στα 8.150 δολ. ο τόνος στις 10:11 π.μ. ώρα Σαγκάης. Η ετήσια εβδομάδα συναντήσεων, σεμιναρίων και κοινωνικών εκδηλώσεων του LME αρχίζει σήμερα.

Στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), ο χαλκός υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στα 3,6990 δολ. η λίμπρα την ίδια ώρα. Την εβδομάδα που πέρασε τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 2,4%.

Η Southern Copper Corp. εκτιμά ότι οι εργαζόμενοί της στο Περού θα απεργήσουν για έβδομη ημέρα σήμερα καθώς η διοίκηση περιμένει την απόφαση της ένωσης των εργαζομένων εάν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Η απεργία που άρχισε στις 2 Οκτωβρίου στο χυτήριο Ilo και στα ορυχεία Toquepala και Cuajone της εταιρείας ενδέχεται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 10 Οκτωβρίου, λόγω εορτών που μπορεί να καθυστερήσουν τη συμμετοχή της κυβέρνησης στην εξεύρεση λύσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Southern Copper, Alberto Giles, σε τηλεφωνική του συνέντευξη χθες από την πρωτεύουσα της χώρας, Λίμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα